O nama

Časopis i portal “KORAK” – u prostor, promoviraju ekološki opravdanije tehnologije i procese, a sudjeluje u poticanju i educiranju gospodarstva i poduzetništva informacijama o novim trendovima na domaćem i stranom tržištu, praćenjem različitih stručnih skupova, sajmova, izložbi, seminara. Namijenjen je svima koji žele biti informirani i u toku na svim područjima graditeljstva, arhitekture i društvenog razvitka.

Uz suradnju sa stručnjacima s naših fakulteta i gospodarstva, naše uredništvo također potpisuje stručne tekstove kojima želi unaprijediti gospodarska zbivanja te dodatno informirati i educirati čitateljstvo.

Tekstovi objavljeni u stručnom časopisu KORAK:

Kratki pregled razvoja našeg projekta:

ožujak 2003. – pokretanje stručnog časopisa Korak

Početkom 2003. godine u Zagrebu smo pokrenuli stručni časopis za podne obloge – Korak. Kako se do tada ova problematika tek dijelom obrađivala u drugim časopisima, a uvidjevši da za ovaj segment to nije dovoljno, odlučili smo ozbiljno i odgovorno pokrenuti ovakav projekt i na našem tržištu. Naš prvotan cilj je uz educiranje svih dijelova društva (tvrtki, obrta, institucija, pojedinaca) koji se bave podovima i podnim oblogama prvenstveno profesionalno, ali i uz savjete pojedincima vezanim uz njihovu privatnu edukaciju, promicati kulturu življenja i podizati svijest o važnosti usmjeravanja razvojnih aktivnosti novih poduzeća, a ujedno podrška postojećim tvrtkama koje se bave tim segmentom. Uskladili smo nekoliko povezujućih aspekata za poboljšanje i poticanje aktivnosti na ovom području.

travanj 2005. – novi portal www.korak.com.hr

Sa ciljem da cijenjenom čitateljstvu pojednostavimo pristup tekstovima, u proljeće 2005. godine pokrećemo portal za podne obloge na internetu, te svim sadašnjim i budućim korisnicima portala omogućavamo jednostavan i brz pristup tekstovima koji su do sada objavljeni.  Kako pratimo događanja na ovom području, želja nam je da portalom objedinimo hrvatsko tržište, te da ga korisnici prepoznaju kao dodatnu mogućnost za svoju promociju.

ožujak 2009. – Korak postaje “Korak u prostor”

Proširili smo teme o kojima pišemo i na građevinske tehnologije te energetsku učinkovitost s posebnim naglaskom na niskoenergetsku i pasivnu gradnju kao trend te zakonsku obvezu u Europi.

ožujak 2011. – objedinjavanje tema vezanih uz energetsku učinkovitost

Objedinjavamo sve teme vezane uz energetsku učinkovitost, od energetski učinkovitih materijala do tehničkih – strojarskih rješenja graijanja, ventilacije, dobijanja el.energije iz obnovljivih izvora …

ožujak 2013. – časopis Korak pojavljuje se u maloprodaji

Sa željom dodatnog približavanja stručnoj publici, poduzetnicima i investitorima dio naklade smo ponudili u maloprodajnoj mreži putem Tiska, Tisak media i e-Novina.

rujan 2013. – kompletan redizajn portala i pojavljivanje Koraka na društvenim mrežama

Kako je naš portal u funkciji još d 2005. godine bilo je vrijeme napraviti kompletan moderniji redizajn, funkcionalno osmišljen kako bi našim posjetiteljima dali što više kvalitetnih informacija. nadalje, Korak se pojavljuje i na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+, a otvaramo i YouTube kanal) čime se još više približavamo posjetiteljima (konzumentima) društvenih mreža.

Za sva pitanja, sugestije ili eventualne primjedbe slobodno nam se obratite putem mail-a korak@tehnomar.hr

Vjerujemo da ćete na portalu pronaći odgovore na Vaša pitanja i da ćemo Vam time pomoći u rješavanju Vaših problema iz područja graditeljstva.

Uredništo časopisa i portala KORAK