Električni bicikli – DA ili NE?

Evo kako živjeti zdravo, doći na posao brže nego automobilom. Sigurno ne želite znojni doći na posao …

Odgovor je u naslovu teksta. Električni bicikli su sve popularnije prijevozno sredstvo jer Vam omogućavaju brz i kvalitetan odlazak na posao bez gužvi u javnom prijevozu, bez visokih troškova registracije Vašeg „limenog“ četverokotačnog ljubimca, bez paničnog traženja parkiranja u posljednji tren i bez prolijevanja znoja.

e-bike-1Možete ga koristiti kao klasični bicikl s pedaliranjem ili u kombinaciji s elektromotorom koji se nalazi na njemu, te Vam je omogućeno „doziranje“ odnosa korištenja vlastite snage mišića i električne energije koja Vam posebno dobro dođe kod savladavanja uzbrdica.

Ukoliko Vam je automobil osnovno prijevozno sredstvo, još uvijek imate puno razloga za nabavu električnog bicikla, jer ga možete vrlo jednostavno rasklopiti te staviti u prtljažnik Vašeg automobila, pa npr. možete u jutro krenuti na posao automobilom, a na sastanak kojeg imate dogovorenog baš u centru grada gdje je parkiranje automobila nemoguća misija, odvezete se biciklom uz lagani povjetarac u kosi.

e-bike-3Također, u ponudi je i rent-a-bike, pa nije nužno investiranje u vlastiti e-bicikl, kao što određeni broj ljudi ne kupuje niti osobne automobile nego koriste usluge taxi prijevoznika.

Nakon ovog uvodnog „light“ teksta, u narednom razdoblju pozabavit ćemo se detaljnije ovom temom, recimo, da li je regenerativno kočenje prikladno za e-bicikle ?

Vjerujemo da ćemo Vas zainteresirati te i od vas očekujemo prijedloge i sugestije…

Uredništvo stručnog časopisa Korak