TECEfloor – sustav podnog grijanja za profesionalce

Još ranih 80-tih godina prošlog stoljeća, TECE je na tržište uveo prve difuzijski nepropusne aluminijske spojne cijevi. Od tada pa sve do danas, TECE se dokazao kao stručnjak u području podnog grijanja. TECEfloor sustavom za podno grijanje, TECE na tržište uvodi nov, kompletan sustav podnog grijanja koji služi kao nisko temperaturni sustav razvođenja topline za grijanje stambenih prostora u novogradnji kao i kod renoviranja.

k55-Tece-00-200.jpgSlika 1. Niskotemperaturni sustav razvođenja topline

Toplina se ravnomjerno raspodjeljuje po cijeloj podnoj konstrukciji i time stvara optimalnu sobnu klimu. Na temelju visokog udjela toplinskog zračenja,  u usporedbi sa statičnim sustavima grijanja, na izrazito nižim sobnim temperaturama, postiže se optimalan osjećaj ugode. Time je omogućena ušteda energije od 6% do 12%.

Glavne odlike TECEfloor sustava njegova su kvaliteta i 100%-tna kompatibilnost svih komponenata, koje su provjerene u vlastitom atestiranom laboratoriju, a koje se manifestiraju u oznaci „Silver Line Quality“ (SLQ).

Pored već opsežnog asortimana, TECE je svoj asortiman podnog grijanja dopunio novim modelima razdjelnika, sustavima za polaganje te regulatorima čime još jednom dokazuje svoju potpunu inovativnost.

k55-Tece-01-300.jpgRaspon razdjelnika uključuje razdjelnike od plemenitog čelika i plastike kao i ormare za razdjelnike u različitim veličinama. Dvostruki i trostruki plastični razdjelnici od TECE-a jednostavno se, u dva okreta, spajaju i po potrebi kombiniraju – sve do 12-strukog razdjelnika. Time se pojednostavljuje skladištenje i povećava fleksibilnost prilikom same ugradnje: ukoliko je potreban dodatan grijaći krug, moguća je upotreba, umjesto jednog trostrukog, dva dvostruka modula.

Slika 2. Razdjelnik topline

Novim modelom razdjelnika od plemenitog čelika, tip Logo, TECE uvodi novu generaciju razdjelnika koja se temelji na dokazanom i ispitanom TECElogo push-fit sustavu, a praktična je alternativa razdjelnicima s konvencionalnim spojevima i steznim prstenom. Predmontirani utični spojevi (dimenzije 16) prikazuju točnu dubinu i garantiraju priključak cijevi za grijanje bez uvrtanja, pogotovo na teže dostupnim mjestima ugradnje i čak do tri puta brže nego do sada. Pored inovativne utične tehnologije, novi razdjelnik ima veliki volumen spremnika i minimalne padove tlakova u sustavu razdjelnika.

TECEfloor podno grijanje – postavljanje pravog rješenja

Od jednostavne ploče s čepovima do ploče s čepovima ispunjene pjenom s toplinskom i zvučnom izolacijom pa sve do postavljanja na iglični „tacker“ sustav i rešetkastu konstrukciju, TECEfloor za svaku namjenu nudi željeni sustav spajanja.

k55-Tece-02-300.jpgSlika 3. TECEfloor univerzalni panel

Univerzalni panel TECEfloor te nova tacker-ploča 10plus, novi su dodaci TECEfloor sustavima polaganja. Zahvaljujući popunjenosti aluminijskim provodnim limovima po cijeloj površini, univerzalni panel omogućava jednostavnu ugradnju, ali i izvanredna svojstva grijanja pri umjerenim ulaznim temperaturama. Uz to se prilikom polaganja može direktno obložiti pločicama ili laminatom, uz upotrebu zvučne izolacije i elementa za raspodjelu težine. Pored niskih ugradbenih visina iz toga proizlazi izvanredno vrijeme reagiranja i vrlo visoka energetska učinkovitost.

k55-Tece-03-300.jpg Slika 4. TECEfloor tacker-ploča 10plus

Nova tacker-ploča 10plus pravo je rješenje za sigurno postavljanje podne izolacije. Naime, sklopiva tacker-ploča debljine svega 10 mm polaže se na već postavljenu izolaciju na koju se mogu pričvrstiti cijevi za podno grijanje dimenzija 14 do 17 mm. U tu svrhu koriste se specijalne tacker-spajalice. Ploču  je moguće koristiti univerzalno, na svakoj izolaciji, a na izboru je isporuka sa samoljepivom donjom stranom.

 TECEsmartfloor: izračun grijanja ide kao od šale

Projektiranje podnog grijanja može biti vrlo lagano: online kalkulator TECEsmartfloor dopušta izračun podnog grijanja primjerenog potrebama kod manjih građevinskih projekata s do šest razdjelnika. Uz pomoć ovog internetskog alata, projektant može klijentu direktno na licu mjesta predočiti rješenje po mjeri njegovih potreba – i to za nekoliko minuta. Tijekom razgovora, projektant može zorno prikazati koje posljedice ima veći ili manji razmak kod polaganja na prelimi­narnu temperaturu i kako se to odražava na cijenu. U roku od 24 sata TECE šalje obvezujuću ponudu za projekt.

k55-Tece-04-300.jpgSlika 5. TECEfloor termostat s digitalnim pokazivačem

Termostat iza stakla

Dobro izgleda i omogućuje inteligentnu i učinkovitu regulaciju po prostorijama: nakon uspješnog uvođenja okruglih TECEfloor sobnih termostata s pokro­vom od stakla, sada slijedi dizajnerski termostat s digitalnim pokazivačem. Pomoću njega može se prethodno po­desiti ugodna temperatura, snižavanje temperature tijekom dana i tjedni pro­gram. Dostupno u izvedbi od 24 V i 230 V, odlikuje se odličnom mogućnošću regulacije uz veliku udobnost pri korištenju.

k55-Tece-06-200.jpgSlika 6. Sobni termostat bijeli, crni i narančasti

Sofisticirana funkcija i moderan dizajn – novi TECEfloor zidni termostat ostaje vjeran osnovama

Ultra moderna kontrolna tehnologija unutar kućišta, omogućava jednostavno i točno reguliranje sobne temperature za grijanje i hlađenje. U spoju s 3 mm tankom staklenom površinom u tri različite izvedbe, funkcionalan, jednostavan oblik pruža visoko kvalitetan izgled koji idealno harmonizira s ostalim TECE proizvodima kao što je TECElux WC-terminal u svojoj bijeloj ili crnoj izvedbi, TECEdrainline staklene tuš kanalice ili pak TECEloop serija aktivacijskih tipaka.

k55-Tece-05-300.jpgSlika 7. Savršena simbioza – TECEfloor + TECElux

Sobni termostat, promjera deset centimetara i dubine oko 3 centimetra, moguće je ugraditi na ugradbenu utičnicu ili izravno na zid. U pozadini staklene površine termostata, integrirane su mnoge promišljene funkcije: preko vanjskog signala – takozvana Change-over funkcija, moguće je na termostatu promijeniti funkciju hlađenja i grijanja. Pored termičkog povrata u termičku opremljenost termostata pripada i modulacija širine impulsa. Regulacijsko ponašanje, precizno je postavljeno na regulacijsko titranje od svega 0,3 Kelvina. Da li kao standardna izvedba s 230 V ili spojem putem radio signala: TECEfloor zidni termostat moguće je kombinirati s različitim varijantama elektronike.

Za više informacija o TECEfloor sustavu, posjetite www.tece.hr

TECE d.o.o.