Zavjese kao ukras za sve prostore

Dugogodišnje iskustvo i kvaliteta u opremanju krase Tepih centar još od 1994. godine. To mogu potvrditi vlasnici velikog broja hotela, većih banaka čije poslovnice opremaju, osiguravajućih društava, poslovnih prostora diljem Hrvatske i šire – zadovoljni poslovni partneri i korisnici njihovih usluga.

Kvaliteta i prihvatljive cijene moto su ove tvrtke koja je u mogućnosti ponuditi visokokvalitetne podove prilagođene svakoj djelatnosti, svježeg i atraktivnog dizajna, a istovremeno povećane izdržljivosti i trajnosti sa standradnim certifikatima antistatičnosti, negorivosti i zvučne te toplinske izolacije. Bogatom izboru kvalitetnih ručno i strojno izrađenih tepiha brojnih svjetskih proizvođača, pridodali su i široki spektar ostalih podnih obloga poput tapisona, PVC elastičnih podova, laminata, parketa, otirača, zavjesa te dekorativnih tkanina …

Upravo o ovom posljednjem, zavjesama, nešto više ćemo reći u ovom broju.

Zavjese su detalj u opremanju bilo kojeg objekta (obiteljska kuća, stan, poslovni prostor, …) koji ćete ostaviti za sami kraj uređenja. Potrebno ih je uskladiti s vrstom i bojom podne obloge, s namještajem, bojom zidova …

k60-tepih-centar-2Zadatak nije jednostavan, međutim Tepih centar ima tako široku lepezu materijala za zavjese i dekore, po pitanju vrsti materijala i dezena, da ćete sigurno pronaći kombinaciju koja će se upravo najbolje uklopiti u Vaš prostor.

Pri odabiru zavjesa trebate unaprijed definirati koje funkcije one trebaju izvršiti jer o tome, između ostalog, ovisi njihov izbor. Uzet ćete u obzir oblik i veličinu prozora, a naravno i veličinu prostorije. Svrhu sobe … Rasvjetu koja u prostoriji prevladava …

Odabirom gustoće i teksture tkanine koja je pogodna za Vaš prostor omogućit ćete manju ili veću razinu osvjetljenja u prostoriji. Također ćete odrediti duljinu, boju i veličinu zavjesa. Ukoliko Vam je prostorija slabije osvijetljena, dat ćete prednost svjetlim zavjesama od prozirne tkanine koja će sunčevim zrakama dozvoliti ulazak i osunčanje Vašeg poda.

U Tepih centru ćete dobiti kvalitetan savjet vezano uz izbor zavjesa, organizirat će izmjeru u Vašem prostoru, izvršit će šivanje zavjesa na mjeru te Vam ugraditi karniše. U ponudi imaju nekoliko vrsta zavjesa, tako da mogu zadovoljiti svačiji ukus. Izabrati možete između klasičnih zavjesa koje se šivaju na mjeru, panel zavjesa, rolo zavjesa, …

k60-tepih-centar-3Panel zavjese će Vaš prostor učiniti elegantnim. Predviđene su za velike staklene površine, staklene zidove, a prate ih čiste linije u različitim vrstama materijala. Montiraju se na vodilice koje mogu imati od 2-5 kanala te ćete horizontalnim razmicanjem panela omogućiti prostoru više ili manje svjetla. Praktične su i lagane za održavanje. Paneli su širina od 50-80 cm te potrebne duljine. Ukoliko ih montirate uz sam strop, dobit ćete dojam prostora veće visine.

Jedna od posebnosti ponude Tepih centra su i black-out zavjese. Služe za zamračivanje, odnosno onemogućavanje prodiranja sunčevog svjetla. U ljetnim mjesecima time se onemogućava pregrijanost prostora, a zimi se djelomično sprječava ulazak hladnoće. Također, možete i bez roleta, po želji zamračiti Vaš prostor.

I za kraj nekoliko savjeta…

Izaberite zavjese u skladu sa svojom osobnosti. Zavjese neka budu odraz Vašeg raspoloženja jer ćete se svaki dan susretati s njima. U dječjoj sobi nema pravila. Dobrodošli su veseli tonovi, motivi i uzorci koji će ostavljati dojam razigrane dječje sobe kakva u stvari i jest. S neutralnijim zavjesama u dnevnom boravku nećete pogriješiti jer će se dobro uklopiti u razne kombinacije namještaja i boja zidova, ali pokušajte izabrati neki motiv koji će uočiti i svi Vaši prijatelji, a Vašim zavjesama će dati Vaš osobni štih. Za poslovni prostor odaberite decentnije zavjese kako ne bi odvlačile pažnju.

Tepih centar d.o.o.