ZAŠTO ODABRATI GALEKOVIĆ VIŠESLOJNI PARKET

Višeslojni ili multilayer parket GALEKOVIĆ poseban je proizvod u rasponu drvenih podnih obloga ove tvrtke. Radi se o podnim daskama od furnirske ploče obloženim 3,6 mm debelim gaznim slojem od plemenitog drva. Elementi su gotovi za ugradbu, površinski obrađeni industrijskim, izuzetno kvalitetnim mat lakom sa malim skošenjima bridova. Međusobno se jednostavno spajaju utorom i perom, a omogućuju različite obrasce slaganja: usporedno s pravilnim / zamaknutim rasporedom spojeva, u pleter (tzv. riblju kost) ili u pravu riblju kost, tj. mađarski slog ili CHEVRON.

Zašto bi arhitekti odabrali GALEKOVIĆ VIŠESLOJNI parket?

Projektanti u prvom redu gledaju estetske vrijednosti podne obloge i mogućnosti njezina oblikovanja, ali su svjesni i tehničkih odlika dvoslojnog parketa s osnovicom od furnirske ploče. U prvom redu, višeslojni parket GALEKOVIĆ predstavlja UKOČENI PROIZVOD, jer su slojevi furnira u brezovoj ploči međusobno križno položeni. Navedeno daje iznimnu dimenzijsku stabilnost podnih elemenata pošto dvoslojni parket bubri i uteže vrlo malo pri godišnjim promjenama mikroklime u interijeru. Stoga je njegova DIMENZIJSKA STABILNOST najmanje desetak puta povoljnija nego što je to u masivnog parketa pa je moguće izvoditi VELIKE PODNE POVRŠINE bez razdjelnih reški. Podjednako je važna, uz  ukupne iznose bubrenja ili utezanja, karakteristika da višeslojni parket na furnirskoj ploči mijenja dimenzije podjednako u svim smjerovima. Naposlijetku, ukočenost doprinosi i izvrsnoj STABILNOSTI OBLIKA višeslojnog parketa te je rizik koritavljenja nakon polaganja ili u uvjetima nepovoljne, vlažne klime praktično zanemariv. Ovo čini višeslojni parket GALEKOVIĆ izuzetno povoljnim za  PRIMJENU NA PODNOM GRIJANJU, kao i u svim prostorima rizičnih mikroklimatskih uvjeta (javnim prostorima, sportskim objektima, komercijalnim prostorima itd.).

Arhitekti, osim tehničkih odlika, polažu veliku pozornost i na ESTETSKE VRIJEDNOSTI parketnog proizvoda. Upravo po toj temi je GALEKOVIĆ višeslojni parket izuzetno atraktivan. Podne daske EKSKLUZIVNIH DIMENZIJA I IZGLEDA proizvode se u širinama od 120 do 220 mm (posebne narudžbe čak 260 i 290 mm) i u duljinama od 900 do 2400 mm. Time je moguće projektirati manje prostore s izgledom klasičnog ili modernog oblikovanja interijera dojmljive reprezentativnosti koja bi u slučaju primjene masivnog parketa bila znatno skuplja. No i u velikim prostorima se višeslojni parket GALEKOVIĆ izvrsno smjesti s obzirom da će daske širine 160  pa čak i do 220mm, a duljine i do 2400 mm, atraktivno ispuniti velike podne plohe, razne javne ili reprezentativne prostore.

Ako tome dodamo i MOGUĆNOST RAZLIČITIH SLOGOVA, što ovaj proizvod bitno razlikuje od velikih dasaka troslojnih parketa, jasno je da će se arhitekti rado “zaigrati” oblikujući salonske ili poslovne prostore, muzejske ili izložbene dvorane slogom velikih četvorina, jednostrukog ili dvostrukog pletera ili pak CHEVRON sloga koji je toliko atraktivan u posljednjem razdoblju. Produbite prostoriju tamnim parketom od PREGRIJANE HRASTOVINE ILI JASENOVINE ili proširite prostoriju svijetlim parketom od SVIJETLE JASENOVINE ILI BIJELJENE HRASTOVINE. Smirite i produljite prostor usporednim slogom velikih dasaka ili pak razvedite i “razigrajte” pod unakrsnim slogovima, višeslojni parket GALEKOVIĆ će naći rješenje za široku paletu stilova oblikovanja. Dodajte tome i mogućnost naglaska teksture drva četkanjem površine ispod uljene ili nevidljivo lakirane površine naturale verzije parketa te time naglasite prirodne estetske odlike drva, ekološko usmjerenje projektanta ili korisnika, čak i rustikalni dojam prostora gdje je to poželjno.

Zašto bi graditelji odabrali GALEKOVIĆ VIŠESLOJNI parket?

Izvođenje završnih radova na gradilištu, kada pritišću rokovi i nepovoljni uvjeti rada, mnogo je jednostavnije ako se skrate rokovi gradnje i smanji rizik grešaka. Baš to omogućuje primjena višeslojnog  GALEKOVIĆ parketa, jer je OTPORNIJI NA DJELOVANJE VLAGE  pri mogućim nepovoljnim klimatskim uvjetima na gradilištima. Daske velikih dimenzija se brzo polažu i odmah nakon stezanja ljepila se mogu staviti u uporabu. Nema brušenja, nesnosne buke i prašine, nema puno otpada ili  problema s ravnošću spojeva i ugradnjom letvica. S obzirom da se platice gaznog sloja izrađuju posebnom tehnikom piljenja iz probrane građe, KLASIRANJE JE UJEDNAČENIJE I PRAVILNIJE što smanjuje rizik pritužbi krajnjih korisnika na dojam poda, ravnost ili pravilnost sloga. Naposlijetku, velika DIMENZIJSKA TOČNOST višeslojnih parketa omogućuje precizno i jednostavno izvođenje podova čak i ako se pojave kakve visinske razlike, odstupanja u pravokutnosti zidova ili usklađivanje s ugrađenim namještajem.

Zašto bi podopolagači odabrali GALEKOVIĆ VIŠESLOJNI parket?

Podopolagači vole raditi sa proizvodima koji omogućuju brzo pokrivanje velikih ploha, a to baš osigurava lijepljenje višeslojnog GALEKOVIĆ parketa u velikim dimenzijama. Spoj utorom i perom je PRECIZAN I JEDNOSTAVAN ZA RAD, bez rizika da će doći do oštećivanja ili zatrgavanja spojeva odnosno bridova pri sklapanju dasaka. Dvoslojni parket je ukrućen pa je izvijanje elemenata nakon otvaranja paketa eliminirano. DUGAČKE DASKE SE LAKO SPOJE bez mučnog savijanja, privijanja i nabijanja, a spojevi su tijesni i uredni. Krutost spojene plohe osigurava joj odličnu plošnu ravnost pa je i priključivanje zidnih letvica, pokrivnih profila za reške ili spojeve s pločicama precizno i “čisto”.

Višeslojni parketi GALEKOVIĆ vrlo su pogodni i za UGRADNJU ČAVLANJEM ILI UVIJANJEM, pogotovo oni deblji (15 mm ili 18 mm) pošto imaju veliku krutost i dovoljnu debljinu da sa rasterom tvore kompaktni sklop bez rizika ugibanja, škripanja ili neravnosti plohe. Ukoliko podopolagač prihvati zahtjevan zadatak RESTAURACIJE STARIH PODOVA, dvoslojni parket u manjoj debljini (11 mm) izvrsno će poslužiti svrsi. Pravilnim međusobnim slaganjem i tijesnim spojevima “izravnati” će postojeći pod i omogućiti brzo izvođenje potpuno nove plohe bez stvaranja većih problema s visinskim razlikama na pragovima, pod vratima ili uz namještaj.

Zašto bi korisnici odabrali GALEKOVIĆ VIŠESLOJNI parket?

Korisnici uvijek žele postići najveću tehničku kvalitetu i najdojmljiviji estetski učinak za cijenu poda kojeg kupuju. Višeslojni parket GALEKOVIĆ osim što svojim izgledom odaje dojam ekskluzivnog drvenog poda posjeduje fizički visoko kvalitetna svojstva. Velika gustoća kompaktnog višeslojnog parketa korisniku omogućuje odlična AKUSTIČKA SVOJSTVA. Parket zbog svoje mase apsorbira prijenos zvuka u prostorije ispod, a pri hodu ne odaje odbojni zvuk “šuplje” membrane kao što je to slučaj s laminatnim ili troslojnim parketima položenim na spužvicu. Odlična TOPLINSKA SVOJSTVA će biti slična masivnom parketu, ali će pri tome rizik rasušivanja u centralnom grijanju ili na sustavu podnoga grijanja biti mnogostruko manji. Naposlijetku, UGODA HODA će biti slična masivnoj podnoj oblozi, ali će raspodjela opterećenja biti ravnomjernija nego kod manjih parketnih elemenata. Za korisnika je primjena industrijski lakiranog parketa povoljna jer su rizici deformacija ili neurednog brušenja i lakiranja na zgradi izbjegnuti.

Vijek trajanja poda, koji je toliko važan za korisnika, također je povoljan primjenom GALEKOVIĆ višeslojnog parketa jer on ima gaznu platicu debljine 3,6 mm. Znatno više nego što se uobičajeno rabi za višeslojne parkete (2,5 mm). Ovako izdašna debljina gaznoga sloja  omogućuje najmanje dvostruko obnavljanje brušenjem i lakiranjem u vijeku trajanja poda. Uz osiguranu kvalitetu industrijskog laka, vijek trajanja do obnavljanja u privatnim ili uredskim prostorima bit će petnaestak godina pa će višeslojni parket GALEKOVIĆ lijepo služiti tijekom cijelog boravka jedne generacije u prostoru. Za dugovječnost podne obloge iznimno je važno održavanje za koje će upute korisniku uručiti podopolagač, a GALEKOVIĆ će Vam preporučiti provjerena i kvalitetna sredstva za čišćenje i obnavljanje sloja površinske obrade.

GALEKOVIĆ VIŠESLOJNI PARKET je dobro usklađen spoj cijene, vrhunskih tehničkih odlika i atraktivnih estetskih svojstava kojega će prepoznati projektanti, građevinari, podopolagači i mnogobrojni korisnici.  

PPS Galeković d.o.o.