Kanadska led klackalica kao dio urbane LED rasvjete!

Dizajn studio Toronto i CS Dizajn iz Montreala u suradnji s inženjerima EGP Grupe proizveli su 30 interaktivnih klackalica koje emitiraju led svjetlo i slatke zvukove različitih intenziteta.

Cijela instalacija nalazi se u Montrealu Place des Festivals, gdje posjetitelji mogu ove „igračke“ koristiti za stvaranje vlastite umjetnosti. Nk55-urbana-LED-00-200.jpgakon što su u pokretu, klackalice stvaraju skladne melodije i osvjetljenje preko svojih ugrađenih zvučnika i LED svjetla, tako da dok su u pokretu, posjetitelji postaju spontani kreatori, mijenjajući intenzitet svjetla i zvuka.

Okolne zgrade također su uključene u iskustvo instalacije, poput 3D slika s prikazima klackalica kao da su projicirane na njih.

k55-urbana-LED-01-200.jpg“Impuls je urbana instalacija koja se obnavlja za svaku različitu publiku. Luminothérapie kao javna instalacija može preobraziti naš odnos s gradom, uljepšati ga i dati mu prekrasan prijateljski dodir. Igranje s pojmovima ravnoteže i neravnoteže, simetrija i asimetrija, napetosti i sklada, video projekcije su vizualni eksperimenti koji ilustriraju originalni soundtrack stvoren za svaki video”, objasnili su organizatori, uključujući digitalnog umjetnika Mathieu Le Sourda i skladatelja instalacijske glazbe Mitchella Akiyama.

Kako bi se klackalice aktivirale, jedna osoba mora sjediti na svakom kraju, te nakon stvaranja nasumičnih tonova, lagano se pretvaraju u uokvirenu melodiju različite jačine, popraćenu led rasvjetom, zaokružujući Božićnu priču ovog trga.

Prošlogodišnje, sedmo izdanje ovog instalacijskog impulsa upriličilo je i pohvale mnogo instalacijskih kritičara, muzičara, glazbenika, uključujući i Oprah Winfrey, koju je oduševilo instalacijsko igralište na trgu Montreala. Od 10. prosinca 2015. do 31. siječnja 2016. na Place des Festivals instalacije su nosile priču – izmišljenu, urbanu, klasičnu, osiguravajući zadivljujuće iskustvo.

Dizajn: CS Dizajn, u suradnji s EGP Grupe, Dizajn Studio Toronto
Procjenjena vrijednost projekcija: $300.000
Dizajn zvuka: Mitchell Akiyama
Mehanički dizajn i produkcija: Générique Dizajn
Elektronička proizvodnja i interaktivnost: Robocut Studio

Izvor fotografija:
http://www.mymodernmet.com/profiles/blogs/impulse-seesaw-installation

Uredništvo stručnog časopisa Korak