TECE tehnika odvodnje

Arhitekti i dizajneri kupaonica već su davno prepoznali trend wellness oaze u vlastita četiri zida. Nažalost tehnička i prostorna ograničenja često sužavaju mogućnosti uređenja i oblikovanja. Sustavom TECEdrainline tuš kanalica, koje su ugrađene u razini poda, omogućeno je nesmetano kretanje, bez prepreka ili stepenica, u cijeloj kupaonici.

t1

Odvod je premješten na rub i u sam pod čime su uklonjene sve prepreke u kupaonici. Prednost: tuširanje je od sada moguće bilo gdje – čak i u sredini prostorije. Dosadašnja kruta ograničenja zamjenjuje neočekivana sloboda kretanja. Tuširanje u razini poda ne samo da je ugodnije i sigurnije, nego i optički djeluje opuštenije: čak i male kupaonice djeluju prostranije. Idealno rješenje i za kupaonice bez prepreka, kada fizička ograničenja korisnika zahtijevaju isključivo tuš u razini poda.

TECEdrainline asortiman sastoji se od sedam različitih dizajniranih rešetaka od plemenitog čelika u poliranoj ili četkanoj obradi te utora „plate“ koji omogućava adaptaciju u skladu s pokrovom poda. Dostupne su u ravnoj te kutnoj izvedbi u raznim standardnim veličinama.

Također u ponudi kanalice sa staklenim umetkom u tri različite boje: bijela, crna i zelena. Staklena izvedba moguća je samo na ravnim kanalicama.

Novo u asortimanu TECEdrainline je „nevidljiva“ ravna kanalica za prirodni kamen s nosačima od plemenitog čelika. Podovi od prirodnog kamena imaju svoj nepogrešivi šarm. Međutim, instalacija u takvu vrstu poda, često je i vrlo nepraktična. TECE je zato razvio posebnu kanalicu za prirodni kamen koja čini instalaciju i brtvljenje mnogo jednostavnijim.

Pomoću konfiguratora na web stranici www.tece.hr, moguće je definirati različite varijante tuš kanalica u okruženjima s različitim pokrovima.

Sve kanalice izrađene su od plemenitog čelika, bez procjepa i vijaka te su time vrlo jednostavne za čišćenje i održavanje uz visoki stupanj higijene.

Dizajnirani pokrovi iz TECE-a ispitani su u skladu s DIN EN  1253 i mogu se koristiti za razred opterećenja K3 (opterećenje do 300 kg). Izrađeni su od jednostrukog sigurnosnog stakla u skladu s DIN EN 12150 i DIN 1249.

t2TECEdrainpoint S – novi standard u sustavima odvodnje

Već poznat linijski sustav odvodnje TECEdrainline, sada je nadopunjen novim točkastim sustavom odvodnje TECEdrainpoint S, koji postavlja nove standarde u sustavima odvodnje.

t3Mali asortiman, velika prednost – točkasta odvodnja made by TECE

TECEdrainpoint S nov je sustav odvodnje iz kuće TECE. Modularnim sustavom TECE omogućuje individualno sastavljanje kompleta odvoda, sve ovisno o tome gdje i kako planirate ugradnju točkastog odvoda, dok Vam na raspolaganju stoje šest gotovih kompleta odvoda.

Od jeseni 2014, dostupni su i novi modeli odvoda s okvirom od plemenitog čelika za umetak podnih pločica, čime je omogućeno jedinstveno uređenje poda u skladu s podnom oblogom.

t4TECEdrainpoint S sifoni, vodoravni ili okomiti, dostupni su u tri nominalne duljine, a u kombinaciji s brtvom i nasadnim dijelom s dizajnerskom rešetkom, čine kompletan odvod. Za ugradnju u kupaonici na raspolaganju je dizajnerska rešetka “quadratum” kao i rešetke s anti vandalskim pričvršćenjem. Produljenja i dodatni pribor zaokružuju modularni sustav. Alternativno je moguća narudžba zatvarača za neugodne mirise, kao rezervni dio ili pak zamjena postojećeg s novo razvijenim dvostupanjskim membranskim zatvaračem neugodnih mirisa.

Pojedinačni elementi odvoda, prilagođeni su u svojim dimenzijama pa su tako svi dijelovi međusobno kompatibilni i mogu se proizvoljno kombinirati.

Novo kod svih proizvoda tehnologije odvodnje od TECE-a, je certificirana sigurnost putem “SealSystem-a” koji dotiče problem standardizacije hidroizolacije – i nudi rješenje: opsežnim testiranjem te kombinacijama vodećih proizvođača tuš kanalica i odvoda i širokom ponudom spojnih brtvila, oboje projektanti i građevinari mogu biti uvjereni: “Nepropusno je”!

Više informacija o SealSystem-u pročitajte na www.sealsystem.net

Za više informacija o TECE proizvodima posjetite našu web stranicu www.tece.hr

TECE d.o.o.