SMARTGLASSPRO

Nudimo najinovativnija rješenja s pametnim staklom na tržištu

SmartGlassPro® je brzo rastuća tvrtka koja svojom predanošću prema projektima, kvalitetom proizvodnje pametnih stakala te instalacijom pametnih folija dostiže najviše standarde poslovanja za vaše potrebe privatnosti. Razvijamo nove tehnologije koristeći najsuvremeniju PDLC tehnologiju i višegodišnje znanje u proizvodnji i instalaciji pametnih stakala (PDLC glass) te u montaži pametnih folija u većini europskih zemalja.

Naše dugogodišnje iskustvo nam osigurava lakoću rada i na najzahtjevnijim projektima kao što su tehnička rješenja za klizne stijene, elektro okovi za vrata, posebni oblici stakala te specijalne instalacije na zahtjevnim objektima.

SMART PROIZVODI

Pametno staklo

SmartGlassPro® je laminirano kaljeno clearvision staklo s integriranim PDLC folijom (Polymer Dispersed Liquid Crystal). Prilikom električnog nabijanja čestica tekućih kristala iste se poravnavaju u istom smjeru, u tom trenutku svjetlo može prolaziti te staklo postaje transparentno (providno), prilikom isključivanja električne energije staklo postaje mliječno bijelo.

SmartGlassPro® je u mogućnosti proizvesti staklo iz komada veličine 1800 x 4200 mm zbog limita širine same folije te proizvodnog procesa prilikom laminiranja. U mogućnosti smo proizvesti nepravilne oblike Smart stakala na CNC strojevima za široku namjenu poput: interijerskih vrata, staklene ograde, pregradne stijene, tuš kabine, vitrine, stakla za saune pa čak i staklena gazišta i podove…

Ukupna debljina stakla je određena debljinom pojedinačnog stakla tj. kombinacije su moguće od 6-60 mm ovisno o upotrebi i statici staklenog elementa.

Pametna folija

Pametni film (folija) savršeno je rješenje za naknadnu ugradnju na staklo koje je već instalirano. Jednostavno skinete zaštitu i zalijepite film na staklo kako biste ga pretvorili u pametno staklo radi zaštite privatnosti.

SmartGlassPro® je u mogućnosti proizvesti folije iz širine folije 1800 mm te dužine do 50 m, s čime možemo zadovoljiti prekrivanje postojećih staklenih površina u 95% slučajeva. Ako je površina šira od 1800 mm onda se apliciraju 2 ili više folija paralelno s minimalnim razmakom od 1 mm radi dinamike folije na staklu.

U mogućnosti smo proizvesti nepravilne oblike Smart folije  koje se mogu aplicirati na ravne i zaobljene površine svih oblika, od okruglih do raznih trokuta, posebnih izreza pa sve do laserski graviranih dijelova folije kako bi se u raznim operativnim radnjama folija palila ili gasila u različitim segmentima.

Pozadinska projekcija

Virtualne i analogne informacije zajedno na vašem staklu…

Profesionalni sustavi stražnjeg projiciranja s vrhunskim projektorom u kombinaciji s našim smart filmom/staklom – prebacite staklo na novu, inovativnu komunikacijsku platformu…

PRIMJENE PAMETNOG STAKLA I FILMA

Uredi, hoteli, wellnessi…

Modernizirajte urede i konferencijske sobe. Povećajte sigurnost radnih prostora uklanjanjem potrebe za zavjesama i roletama koje mogu zadržati veliki broj bakterija. Pametno staklo lako se čisti i njime se može beskontaktno upravljati glasovnom naredbom.

Kako stvoriti otvoreni radni prostor i pritom imati privatnost?

S proizvodima od pametnog stakla i filma koji pružaju privatnost jednim klikom!

Kada se pametno staklo prebaci na ON (uključeno) tada je prozirno/transparentno i prirodno svjetlo može prolaziti kroz prostore, čineći da uredi izgledaju svjetlije i prostranije. Kad god je potrebna privatnost, staklo se jednostavno prebaci u OFF (isključeno) i tada postaje neprozirno.

Osim što pruža privatnost i sigurnost, pametno staklo može se koristiti kao podloga/platno za pozadinsku projekciju u dvoranama za sastanke.

Stanovanje

Doživite slobodu dizajna kao nikada prije s promjenjivom tehnologijom stakla. Pametno staklo pritiskom prekidača iz prozirnog postaje neprozirno, pružajući privatnost jednim klikom. Arhitekti, dizajneri interijera i vlasnici kuća sve više koriste električno staklo za zaštitu privatnosti kako bi se prostori osjećali svjetlije, prostrano i luksuzno, istodobno uklanjajući potrebu za glomaznim zavjesama i roletama.

Zdravstvo

Učinite medicinske ustanove sigurnijima i modernijima pomoću pametnog stakla

Eliminirajte potrebu za zavjesama i roletama koje mogu zadržati prašinu i bakterije. Staklo za zaštitu privatnosti djeluje kao električna zavjesa, pri uključivanju postaje prozirno, a kad je isključeno, neprozirno (mliječno bijelo).

Rezultat je sterilno medicinsko okruženje minimalističkog dizajna. Jednim klikom transformirajte bolničke odjele, doktorske sobe, sobe za medicinske sestre i stomatološke ordinacije ugradnjom ‘pametnih’ staklenih proizvoda. Pametno staklo i film lako se čiste i održavaju te stvaraju povezan prostor za pacijente i osoblje.

Bolnice i liječnički uredi su mjesta na kojima su najvažniji učinkovitost i minimalistički dizajn. Pametno staklo stvara otvoreno, povezano okruženje za pacijenta, a istovremeno jednim klikom održava privatnost i poboljšava čistoću.

PROIZVODNJA PAMETNOG STAKLA I OKOVA

U našem proizvodnom procesu koriste se samo najbolji materijali od najvećih svjetskih proizvođača, čiji se materijali proizvode prema međunarodno priznatim standardima kvalitete.

Budući da naši proizvodi trebaju zadovoljiti najviše standarde tako se sva naša stakla proizvode u suradnji s našim partnerom Staklorez Burić d.o.o. iz Pregrade, dok ‘pametne’ okove proizvodi Bertol Metal iz Velike Mlake.

Staklorez Burić

Društvo Staklorez-Burić d.o.o. osnovano je 1992. godine, a razvilo se iz male obiteljske obrtničke radionice koja je započela s radom 1982. godine, dakle prije gotovo 40 godina. Takva duga tradicija jamči važno i dragocjeno iskustvo u radu sa svim vrstama stakala. Sjedište tvrtke nalazi se u Pregradi, samo 60-ak kilometara sjeverno od Zagreba koji čini glavno tržište tvrtke. Danas zapošljavaju preko 70 djelatnika, a proizvodnju vrše u novoizgrađenoj modernoj proizvodnoj hali veličine 2650 m2.

Bertol Metal

BERTOL metal je obiteljski obrt s više od 40 godina iskustva u obradi metala, a posljednjih 20 godina bavi  se dizajnom, razvojem te izradom okova za staklo. Posebno su fokusirani na dizajn i izradu raznih okova za staklo za vanjsku i unutarnju upotrebu. Osim toga, izrađuju i ostale proizvode poput nosača za staklo (horizontalni i vertikalni), kliznih i rotirajućih vrata, raznih vrsta stepenica te nadstrešnica. Također izrađuju i rukohvate za vrata, ručke i sve ostale dijelove vezane uz te proizvode.

www.spartglass.pro
www.staklorez-buric.hr