Knauf Brio sistem suhog estriha

Maksimalne akustične osobine, maksimizira učinkovitost sistema podnog grijanja i maksimalna primjena u širokom rasponu potreba

Knauf Brio sistem za podove baziran je na posebno projektiranoj gipsanoj ploči razvijenoj za uporabu u  novim ili obnovljenim stambenim i poslovnim zgradama.  Da, zvuči i gotovo predobro da bi bilo istinito.  No, same njegove osobine potkrepljuju ovu tvrdnju: Knauf Brio je  snažan, lagan sistem suhog estiriha za brzu instalaciju vrlo visoke toplinske provodljivosti (λ = 0,38 W/(m×K)). Samim time, vrijeme za zagrijavanje je brže što vodi do manje potrošnje energije. Jednom instaliran, Knauf Brio sistem osigurava robustan monolitni pod visoke gustoće od 1.100 kg / m3 te na takav način povećava zvučnu zaštitu.  Sam proces postavljanja u potpunosti , zbog primjene načela suhe gradnje, povećava učinkovitost na licu mjesta – maksimalna brzina i maksimalne performanse.  A sve to uz nenadmašnu podršku Knauf stručnog tima.

k051-Knauf-01-200.gifKljučne osobine
Što je Knauf Brio sistem suhog estriha?
Gipsana ploča
Odlična toplinska provodljivost (λ = 0,38 W/(m×K))
Stabilnost izvedbe
Idealan za podno grijanje
Snažan i izuzetno dobro projektiran podni sistem

Maksimiziranje učinka podnog grijanja
Knauf Brio ima visoku toplinsku vodljivost te niski profil od samo 18mm što je dobitna kombinacija za minimalne gubitke podnih sistema grijanja. To znači da grijanje može raditi na nižoj temperaturi te usprkos tome proizvoditi dovoljnu količinu topline što u konačnici smanjuje troškove grijanja te pogoduje smanjenju emisije CO2.
Kombinirajte udobno podno grijanje s dramatično skraćenim vremenom odziva koje će Vam sniziti troškove grijanja Vašeg objekta.

k051-Knauf-02-300.gifKljučne osobine
Kako Knauf Brio sistem suhog estriha maksimizira potencijal podnog grijanja?
Omogućava UFH sistemima odlično grijanje  i pri manjim temperaturama
Smanjuje emisiju CO2 za 500 kg po kući, na godišnjoj razini

k051-Knauf-03-300.gifPospješivanje zvučne zaštite
Gusta gipsana jezgra Knauf Brio ploča pospješuje smanjenje buke te unaprjeđuje akustične zahtjeve. U rekonstrukcijama preko neravnih dasaka daju elastični učinak smanjenja buke te ograničavaju buku u zraku. Kombinirajte izvanredne akustične karakteristike s visokom kvalitetom podne površine pa ćete razumjeti zašto postavljeni Knauf Brio podovi čine svoje klijente sretnijima od korisnika drugih rješenja.

Ključne osobine
Kako Knauf Brio sistem suhog estriha maksimizira zvučnu zaštitu u sobama – iznad i ispod?
Posebno projekirana gusta gipsana jezgra omogućava minimalnu visinu poda u kombinaciji s maksimalnom zvučnom zaštitom
Robustan i ugodan pod

Knauf Brio ne zahtijeva dodatne stručnjake na mjestu ugradnje; postavu mogu vrlo dobro odraditi Vaši postojeći majstori. Brio je proizveden s preciznošću, tako da se ploče postavljaju jednostavno i brzo.
k051-Knauf-04-450.gifSuha montaža Knauf Brio smanjuje zastoje na gradilištu. Eliminira se vrijeme sušenja kao i dodatna vlaga.
Ploče se jednostavno spajaju ljepilom i učvršćuju s Knauf Brio vijcima koji su projektirani tako da završavaju 1 mm prije donjeg dijela Knauf Brio ploče. Rezultat je čvrsti spoj visoke kvalitete, a pod je spreman za završnu oblogu već nakon 8 sati.

Ključne osobine
Kako Knauf Brio sistem suhog estriha maksimizira brzinu postavljanja na gradilištu?
Element suhe gradnje – nije potrebna voda niti obrada vodom
Vrijeme instalacije i spremnosti za uporabu  mjeri se u satima  – nema sušenja, nema odgađanja

Knauf d.o.o.