Energetski prozor MEGA AluLok

Hrvatsko tržište prozora je jedan vrlo mali segment svjetskog tržišta te samim tim domaćim proizvođačima prozora nužnost je otvaranje prema svjetskom tržištu kako bi što uspješnije plasirali svoje proizvode.
S druge strane na svjetskom tržištu vlada beskompromisna borba oko plasiranja prozora pojedinih svjetskih proizvođača te se na takvoj “pozornici” mogu boriti isključivo proizvođači svojom kvalitetom kako u pogledu materijala od kojih se prozori proizvode, od energetskih svojstava prozora te naravno i izgleda.

Hrvatski tradicionalni materijal je drvo kao dio hrvatske graditeljske tradicije. Koristeći prednosti drvenih prozora u kombinaciji s aluminijem dobijamo vrhunski proizvod, dobijamo adut za borbu na svjetskom tržištu.

k47-lokve-1-400Tvrtka “Lokve” koja djeluje u privatnom vlasništvu još od 1994. godine, prepoznala je takav način uspješnog djelovanja te je kupcima ponudila prozor za niskoenergetsku i pasivnu gradnju, MEGA AluLok 110. Proizvodi su zastupljeni na tržištu R Hrvatske, zemljama EU, posebice Italije, Slovenije, Francuske, Španjolske,  Švicarske, Njemačke, ali i na tržištu Crne Gore, Grčke, Rusije, Južne Koreje…

k47-lokve-2-300Proces proizvodnje tehnološki je potpuno zatvoren i zaokružen – od primarne prerade, odjela lameliranja, energetskog dijela (sušenje proizvoda, toplinska energija), do finalnih proizvoda (vanjski – drvna građa i elementi, unutarnji – građevinska stolarija). Proizvodi su konstrukcijski izvedeni od prirodnih materijala, lameliranog drva FSC, a  proizvode karakterizira  kvaliteta, moderan dizajn i tehničko-tehnološka  inovativnost.

U trendu je upotreba drva  u graditeljstvu, budući je drvo CO2 neutralno, dok su drugi materijali izrazito negativne CO2 bilanse. Drvo je zdrav, dugovječan materijal, posjeduje  izvanredne oblikovne karakteristke, osim toga ugodno miriše, toplo je,  povećava osjećaj ugode u  našem domu, a svaki proizvod je – unikat.

Visoko energetski učinkoviti prozori zadovoljavaju  sve postavljene eko i energetske kriterije.

Prozori u varijanti drvo iznutra – aluminij  izvana, veća su investicija u startu, ali  zbog dužeg vijeka trajanja i štednje energije, te visokih izolativnih (toplinska i zvučna) vrijednosti, zaštite od udaraca i vremensih neprilika, očuvanja našega zdravlja,  postaju sve ekonomičniji, a troškova održavanja gotovo i nema.

Lokve d.o.o.