Fontane

Tvrtka GRANIT GRADNJA d.o.o. iz Zagreba poznata je po obradi i ugradnji kvalitetnog jablaničkog kamena koji se eksploatira i obrađuje već generacijama, a mnogi arhitekti, urbanisti, kipari i svi koji znaju njegove dobre karakteristike koristili su ga kao građevni materijal, podarivši ljepotu i monumentalnost mnogobrojnim u svijetu poznatim objektima poput Bečke opere, spomenika pred zgradom UN-a u New Yorku, hotela na Jalti, željezničke stanice u Sarajevu itd. Iz široke palete proizvoda, izdvajamo fontane, koje su raznolike i umjetnički oblikovane koje rezultiraju potpunim vizualnim doživljajem. Fontane zauzimaju centralna i najljepša mjesta u gradu, mjesta su za okupljanje svih generacija, domaćih stanovnika, gostiju i turista iz cijeloga svijeta, mjesta su koja spajaju ljude i vrijeme. Koncept uređenja vrtova i parkova koji kao sastavnicu sadrži fontana, seže u daleku prošlost i vezan je za dalekoistočne zemlje. Životna filozofija tamošnjih naroda, teži idealnom skladu s prirodom, a smirenje koje nalaze uz vodu, smatraju jednim od najvažnijih dijelova tog sklada. Po cijelom tadašnjem civiliziranom svijetu, razvija se oblik prostornog uređenja čiji su značajni dijelovi fontane. One tijekom vremena, poprimaju izgled i karakteristike umjetničkih dijela, te danas često predstavljaju najatraktivnije znamenitosti pojedinih gradova.

K024-granit-01-300.gifS vremenom su fontane našle svoje mjesto u životima, nas, običnih ljudi pa se sukladno tome i proširila ponuda svega vezanog uz njih.

Veliki asortiman opreme pomoći će skladnom i zadovoljavajućem odabiru. Zajednička suradnja rezultirati će veličanstvenim i divljenja vrijednim djelom koje bi moglo krasiti vaš životni ili poslovni prostor, trg ili, pak, okućnicu. Fontana pruža potpun vizualni doživljaj, a stalni šum vode pruža spokoj i uveseljava trenutak.

Nezdrav način življenja, koji je na žalost postao naša svakodnevnica, ostavlja duboke tragove na našem zdravlju. Uređenje trgova i parkova u kombinaciji s običnom ili termalnom vodom, otkrile su nam stare kulture. Današnja kultura potpomognuta starim spoznajama, uz primjenu novih tehnologija, omogućuje da na razmjerno malom prostoru stvorimo uvjete koji će zadovoljiti naše rekreativne, zdravstvene ili potrebe razonode. Po načinu rada razlikujemo reverzibilne od nereverzibilnih fontana. Nereverzibilne fontane imaju direktni priključak na javnu vodoopskrbnu mrežu, dok reverzibilne fontane imaju recirkulaciju vode za koju se moraju koristiti električne crpke. Sve nereverzibilne fontane rade periodično, a u zimskim mjesecima se zatvaraju. Od jablaničkog granita napravljene su stotine raznih fontana, koje uljepšavaju trgove Zagreba, Beograda, Budimpešte, Moskve, Beča… Posljednjih godina najljepše fontane izašle iz pogona „Granita“, montirane su u Osijeku, Zagrebu, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Brčkom, Banja Luci, Sarajevu, Mostaru. Prostor oko fontana trajno je uljepšan  granitnim kockama, pločama i kaldrmom. Fontane izrađene od jablaničkog granita odlikuju se postojanošću i kvalitetom izrade, a za zaštitu fontana od vremenskih nepogoda koriste sredstva za sjaj i impregnaciju. Za dodatne informacije možete stručni savjet dobiti u tvrtki Granit gradnja u Zagrebu.

 

Granit gradnja d.o.o.