Jasenov parket

U ponudi drvenih podova – parketa iz širokog asortimana Spačve d.d. ovog puta izdvajamo jasenov parket.

Jasen je uz hrast glavna domaća vrsta drveta koje se koristi za proizvodnju parketa. Po svojim karakteristikama (tvrdoća, čvrstoća, trajnost, savitljivost, žilavost, obradljivost…) veoma je sličan hrastu. Jasen je poznat po vrlo velikoj elastičnosti (pružnosti), koja je osobina drva da pod utjecajem vanjskih sila mijenja svoje dimenzije, a vrati se u prvotni oblik čim one prestanu djelovati. Iz tog razloga posebno je pogodan za ugradnju u dvorane.

Glavna osobina jasena je njegova svijetla boja. Prostorija u kojoj je postavljen jasenov parket u pravilu je zračnija i svjetlija od ostalih.

Spačva d.d. od  jasena proizvodi klasični parket, dugi parket za dvorane i lamel (mozaik) parket. Jasenov klasični parket se proizvodi u debljini od 22 mm, dužine 250-500 mm, a u širinama 44-70 mm. Sortira se u EXTRA klasu (E-bijeli i E-crveni), STANDARD klasu i RUSTIK klasu.

Jasenov dugi parket za dvorane radi se također debljine 22 mm, dužine 520 i 620 mm, a u širinama 60 i 70 mm. Sortira se u klase I/II i III.

Jasenov lamel (mozaik) parket proizvodi se u debljini od 8 mm, isporučuje se u pločama dimenzije 640 x 320 mm. Sortira se u klasama EXTRA-bijeli, NATUR i VS. Jasenov mozaik parket je posebno pogodan za ugradnju u stambene zgrade zbog povoljne cijene, jednostavne i brze ugradnje, dugotrajnosti i lakog održavanja.

Spačva d.d.