Betonski blokovi budućnosti

ATLAS i HEKTOR - a nisu grčki bogovi!

U stvaranju novih proizvoda, Samoborka prati svjetske trendove te je na domaćem tržištu lider u uvođenju brojnih inovacija. Kada se radi na velikim projektima kao što su gradski trgovi, parkirališta, hotelski kompleksi, šetnice, pješačke i biciklističke staze ili jednostavno opločenju prilaza kući Samoborka je uvijek pravi odabir.

Upotpunite prostor jednostavnim betonskim blokom, dizajniranim da svojom masivnošću zadovolji građevinske i estetske uvjete koje pred vas stavlja uređenje okoliša. Za jedinstven izgled i dizajn zidova, stupova, klupa, stepenica, ograda ili roštilja, odaberite Hektor ili Atlas.

k59-samoborka-2-3Želite li prirodan, pomalo rustikalan izgled vrta, uz tučeni blok Hektor preporučamo naš opločnik iz linije Kartaga u istoj obradi. Tučeni završni sloj pruža antički izgled i dojam patinastog kamena. Svaki blok i opločnik je jedinstven, nepravilnih rubova i površine te objedinjuje rustikalan i opušten k59-samoborka-4-5-6izgled.

Današnji, moderan način gradnje stavlja naglasak na oštre i ravne linije, pa kod odabira predlažemo betonski blok Atlas u kombinaciji sa opločnikom linije Herkules. Opločnik je idealan za popločavanje velikih javnih površina moderne arhitekture, a svoj prostor pronalazi jednako i pri uređenju manjih privatnih objekata. Pravokutni oblici stvaraju dojam smirenosti i elegancije, a velik izbor elemenata, različitih dimenzija, omogućava slaganje mnogobrojnih kombinacija.

U ovome članku želimo pokazati samo neke od mogućnosti kako betonske blokove iskoristiti i uklopiti u prostor na praktičan, elegantan i moderan način. Osim u projektima uređenja trgova, šetnica, hotela…primjenu sve više nalazimo u maštovitom vrtnom namještaju (police, niše, klupe, stolovi). Kombinacija blokova i drveta, jedna je od traženijih dok se u igru sa metalom, staklom i drugim arhitektonskim materijalima upuštaju oni hrabriji, korak dalje u viziji doma za budućnost.

k59-samoborka-7Projektanti će navedenim oblicima i bojama elemenata sigurno moći ispuniti svoje i investitorove zahtjeve za jedinstvenim i originalnim rješenjima, a za sve posebne zahtjeva izvan standardne ponude Samoborka je spremna pružiti pomoć, ponuditi praktična rješenja i prilagoditi se potrebama projekata.

Nekoliko zanimljivih prijedloga kako od betonskih blokova napraviti nešto zanimljivo i korisno možete pogledati na fotografijama.

Samoborka d.d.