Zašto odabrati Bjelinove gotove parkete

U skladu sa svjetskim trendovima te s ciljem očuvanja sirovine Bjelin proizvodi gotovi višeslojni parket. Bjelinov parket sastavljen je od tri drvena sloja , odnosno u potpunosti je napravljen od prirodnih materijala. Ukupna standardna debljina parketa je 15,5 mm, a gornji sloj od tvrdog i plemenitog drveta je debljine 3,5 mm. Na daleko poznati slavonski hrast svojim tehničkim i estetskim karakteristikama daje identitet i ekskluzivnost proizvoda.

Dok na tržištu možemo naći srednje slojeve od raznih materijala Bjelinov srednji sloj parketa rađen je od jele i smreke. Srednjicu parketa Bjelin proizvodi unutar svojih proizvodnih pogona te time postiže održavanje standarda kvalitete parketa u svakom njegovom dijelu.

Koje su prednosti troslojnih parketa

Pozitivne karakteristike troslojnih parketa su mnogostruke, među njima se svakako ističu trajnost, jednostavno polaganje, veća dimenzijska stabilnost, otpornost na habanje, rokovi izvedbe te estetske i druge karakteristike. Nadalje, vjerojatnost isušivanja poda uvelike je umanjena budući da zbog svoje troslojne strukture parket izvrsno odgovara svim nepovoljnim vanjskim utjecajima, poput promjena vlage i temperature u prostoriji.

Činjenica da parket ne treba brusiti niti lakirati govori u prilog brzine montaže ovakvog poda. Također jednostavnost polaganja omogućena je najsuvremenijim „5G klik sistemom“ za postavljanje podova kao plivajuće instalacije.

Podsjetimo, upravo je vlasnik Bjelina gospodin Darko Pervan 90-ih godina prošlog stoljeća, u suradnji s Bjelinovim sestrinskom tvrtkom Valinge Innovation,  patentirao klik sistem za spajanje podova te ga putem licenci ustupio brojnim svjetskim proizvođačima.

 

Zašto troslojne parkete zovemo gotovim parketima.

Prva pomisao na ugradnju parketa vezana je uz dugotrajan proces postave tradicionalnih i masivnih poda. Troslojne parkete zovemo gotovima iz nekoliko razloga

  • Finalna obrada parketa, poput lakiranja ili uljenja je završena
  • Vrlo brzo nakon polaganja prostoriju je moguće koristiti

Bjelin parketi dolaze u nekoliko klasa i nekoliko vrsta završnih obrada te ih je moguće uklopiti u svaki stil uređenja. Više o tome naknadno.

Ostanite u toku s nama www.bjelin.com

Bjelin Croatia d.o.o.