Upoznajte našu najbolju dizalicu topline zrak-voda

Grijanje, hlađenje i priprema potrošne tople vode

Thermia Athena je novi predvodnik u našem učinkovitom asortimanu dizalica topline na zrak. Dovoljno je snažna da pruži ugodnu unutarnju klimu za bilo koju obiteljsku kuću, a može se konfigurirati čak i za zgrade s više stanova. Athena kombinira jednostavnu instalaciju i rad bez muke za grijanje, hlađenje i toplu vodu uz uštedu energije do 75%.Zapravo, Thermia Athena tiho i učinkovito osigurava ugodnu unutarnju klimu – ne previše hladnu,ni pretoplu – i obilje potrošne tople vode u svakom trenutku, tijekom cijele godine. Učinkovito radi čak i na temperaturama do -20 °C.

Održiva energija za vaš dom

Thermia Athena je dizalica topline s inverterskim izvorom zraka koja održava vašu unutarnju klimu u zoni udobnosti bilo gdje u Europi uz stalnu opskrbu grijanjem, hlađenjem i toplom vodom. To je zeleno rješenje koje sprječava prekomjernu potrošnju energije i osigurava zeleni trag iz vašeg doma dugi niz godina:

smanjivanjem emisije stakleničkih plinova za 75% ili višeučinkovitim radom na temperaturama od -20 °Cultra niskom razinom zvuka od 32 dB(A)s puno potrošne tople vode (300 litara)

S diskretnim skandinavskim dizajnom koji će se besprijekorno uklopiti u svaki suvremeni dom, Thermia Athena je jednostavna za instalaciju – i na otvorenom i u zatvorenom – i pružat će vam besprijekornu uslugu dugi niz godina. Thermia Athena je vrhunac naše svestrane obitelji dizalica topline zrak-voda, dizajnirana na temelju pozitivnih iskustava desetljeća iskustva s dizalicama topline Thermia.

Zeleno,  čisto i udobno

Dizalice topline na zrak imaju potencijal smanjivanja emisije CO2 iz vašeg doma za 75% ili više. Tako Thermia Athena može biti vaš individualni doprinos zaštiti klime – dok u isto vrijeme štedite novac.Srce nove dizalice topline je inteligentni sustav upravljanja s algoritmom koji osigurava najniže moguće troškove rada – uz održavanje željene temperature za radijatore, podno grijanje i mješovite sustave, toplu vodu i hlađenje ili dodatne izvore grijanja.

Uz pomoć zrakaDizalica topline zrak-voda radi na jednostavnom principu: prenosi energiju iz okolnog zraka na voduu vašem sustavu grijanja. Energija pohranjena u zraku jednostavno se izdvaja i koristiti se za grijanje, hlađenje i toplu vodu. Tako nam priroda osigurava savršenu unutarnju udobnost na ekonomičan način s gotovo nultim negativnim utjecajem na okoliš. Ostanite u zoni udobnosti Thermia Athena je dizalica topline s inverterskim pogonom i tehnologijom EVI (Enhanced Vapor Injection). Integrirana funkcija pretvarača izjednačava vremenske promjene i sezonske oscilacije. EVI osigurava učinkovitost čak i kada su vremenski uvjeti ekstremni. To znači da će Athena nastaviti učinkovito raditi na temperaturama ispod nule i do -20°C. Prilagođena rješenjaThermia

Athena idealna je za mnoge vrste sustava grijanja, poput podnog grijanja, grijanja pomoću radijatora ili ventilokonvektora. Četiri različite unutarnje jedinice nude fleksibilnost kako bi odgovarale različitim potrebama za energijom i jednako su prikladne i za obnove kao i novogradnje. Izbor unutarnje jedinice ovisi o načinu vašeg sustava grijanja kako biste osigurali da nikad ne plaćate više nego što vam zapravo treba. Udobnost je imate, a ne čutiS Thermia Athena-om, prisutna je udobna atmosfera. Zahvaljujući izvrsnoj akustičnoj izvedbi od 32 dB-a, vanjsku jedinicu možete se postaviti na najprikladnije mjesto, bez bojazni za buku koja bi uznemirila susjede. Upravljajte svojom dizalicom topline daljinskim sustavomZahvaljujući Thermia Online, svoju dizalicu topline možete nadzirati i učinkovito kontrolirati s bilo kojeg mjesta. Ili na integriranom zaslonu u boji, jednostavnom za korištenje ili putem pametnog telefona, računala ili tableta.Aplikacija ‘Thermia Online’ omogućuje vam provjeru rada, reguliranja temperature ili primanja obavijesti ako se nešto neočekivano dogodi. Thermia Online također omogućuje vašem instalateru provjeru dijagnostičkih podataka, promptno odgovaranje na obavijesti ili pristupanja live feedu s podacima o performansama sustava. Aplikacija Thermia Online dostupna je za Android i iPhone. 

Ekoplan sustavi d.o.o.