Tekstura je lijepa (i korisna). Novi talijanski dizajn u staklu.

Robna marka Madras® definira širok raspon stakla za arhitekturu i dizajn koje proizvodi Vitrealspecchi, talijanska tvrtka specijalizirana za kemijsku obradu ravnog stakla. Iskustvo ove tvornice u ovom sektoru jedinstveno je u svijetu jer su zahvaljujući njoj, prije više od pedeset godina, industrijski proizvedene prve ploče od mat (satinato) stakla.

Zbog svoje kvalitete, funkcionalnosti i ljepote, Madras® staklo ima široku primjenu u stambenim, ali i poslovnim okruženjima, u prestižnim uredima i, prije svega, u hotelima.

Zapravo, Madras® proces omogućuje postizanje posebnih vizualnih – i taktilnih – efekata na površini stakla, koji su vrlo traženi u dizajnu onih interijera koji žele biti impresivni i probuditi emocije.

Gdje se upotrebljavaju Madras® proizvodi?

Tradicionalno staklena vrata: to su strukture dizajnirane da odvajaju bez razdvajanja, štite privatnost i istovremeno, što je vrlo važno, dopuštaju svjetlosti da cirkulira između jednog prostora do drugog. Odabir Madras® stakla (neizostavnih u kolekcijama najboljih talijanskih marki vrata) upravo je idealan za ovu primjenu: teksture koje karakteriziraju površinu Madras® stakla oplemenjuju okoliš finoćom izrade, uzorkom i refleksijom.

Grafiti linija je vrlo reprezentativna sa svojom minimalističkom, iznimno modernom teksturom koje vuče korijene u drevnom devoré baršunu.

Millerighe, Trix, Fluido odmiču se od klasične linearne teme s vrlo različitim efektima providnosti i teksture, ali svi jednako rigorozni po pitanju strukture.

Za pregradne zidove, sektor koji danas brzo raste, Madras® nudi specifičan proizvod, iznimno cijenjen zbog svoje kvalitete i učinkovitosti: Nuvola. To je progresivna satinirana završna obrada koja nudi zaštitu od pogleda samo tamo gdje je to potrebno, a zatim nježno prelazi iz zamućene, satinato obrade do savršene prozirnosti. Rezultat? Velika profinjenost i svjetlina. Zbog odlične učinkovitosti u očuvanju privatnosti, staklo Nuvola široko se koristi u uredskom prostorima: na pregradama soba za sastanke kao i između ureda.

Dodatno, zbog zaštite pogleda, kao i zbog estetske lakoće, Madras® Nuvola je vrlo tražen za kupaonske prostore, posebno u turističkom sektoru: vrhunski hoteli posvećuju veliku pažnju uređenju prostora za osobnu njegu, kako u sobama tako i u zonama spa. Satinirani zamućeni dio ovog stakla može polaziti od tla ili biti pozicioniran u obliku trake na željenu visinu čime se omogućuje raznolikost dizajna i fleksibilnost u osmišljavanju prostora. Pri planiranju rasvjete, idealno je osigurati izvor prirodnog ili umjetnog svjetla koji će dodatno istaknuti posebnost Nuvola stakla.

Što je sa staklenim stubištima?

Upravo su stakla marke Madras®, linija Madras® Flooring upotrijebljena za izradu možda prvog potpuno staklenog stubišta u prodajnim prostorima Apple Store. Njihove su stepenice, prije dvadesetak godina, sigurno bile revolucionarne. Danas staklene stepenice ukrašavaju i privatna i poslovna okruženja, a Madras® nudi niz protukliznih stakala certificiranih u skladu s glavnim međunarodnim standardima.

I ne samo to: specifični Madras® kemijski proizvodni procesi također čine staklenu površinu otpornijom na abraziju (standard UNI EN ISO 10545-7) na način koji je učinkovitiji i trajniji od drugih tehnika: to znači da je produljen vijek protukliznosti.

 

Na kraju, mislimo da je zanimljivo spomenuti još jednu vrstu stakla koju vole dekorateri interijera i dizajneri za stvaranje impresivnih zidnih obloga te završnu obradu namještaja. Govorimo o liniji stakla Madras® Silver: dragocjenom materijalu koji nastaje spojem između zrcala i Madras® tehnologija.

Formator d.o.o. već 20 godina nudi inovativna rješenja sa sigurnosnim staklima. Naše dugogodišnje iskustvo u međunarodnim projektima kao i neprekidno ulaganje u razvoj i kvalitetu proizvoda jamstvo su kvalitetne, stručne i pouzdane podrške partnerima.

Da biste saznali više posjetite:
www.formator.hr
www.vetromadras.it
www.madrasglass.co.uk

Formator sigurnosna stakla d.o.o.