RJEŠENJE ZA LJETNE VRUĆINE, ŠTEDLJIVO GRIJANJE I ČIST ZRAK BEZ VIRUSA

Prodaja, ugradnja i održavanje sustava klimatizacije

Ljeto nam je na pragu, a s njim i vrućine u poslovnim i privatnim prostorima. U novijim objektima, kod kojih se osjetno više računa vodilo o energetskoj učinkovitosti i toplinskoj izolaciji, taj problem je manje izražen. Međutim, kod zgrada starih 10 ili više godina to nije slučaj, a takvih je objekata najviše.

Povećana temperatura, ali i vlaga u zraku, smanjuje našu radnu sposobnost i osjećaj ugode, a noćne vrućine onemogućavaju kvalitetan odmor…

Mikroklima

Zahtjev za sve primjerenijim klimatskim uvjetima s ciljem poboljšanja života i rada ljudi u stambenim, radnim i poslovnim prostorima s jedne strane, a zahtjev za racionalnim gospodarenjem energije i očuvanjem okoliša s druge strane, doveli su do naglog razvoja termotehnike, osobito klimatehnike. Tako „umjetna klima” postaje osnovni čimbenik za udovoljenje zahtjeva prilagođenih psihofizičkoj građi čovjeka.

U klimatiziranim prostorima treba osigurati sljedeće mikroklimatske uvjete:

 • ZIMA: temp. = 21 ± 2°C vlaga = 50 ± 5%
 • LJETO: temp. = 26 ± 2°C vlaga = 50 ± 5%

Ostvarujemo ih i održavamo klimatizacijskim uređajima.

Današnju novu generaciju klimatizacijskih uređaja odlikuju:

 • niska potrošnja električne energije
 • povećan protok zraka uz nižu buku
 • uklanjanje virusa i bakterija, sterilizacija UV-C lampama smještenim unutar jedinice
 • uklanjanje neugodnih mirisa i pročišćavanje zraka ionizatorom
 • zanimljiv suvremen dizajn
 • daljinsko upravljanje putem WI-FI
 • mogućnost programiranja.

Klimatizacijskim uređajima riješit ćete probleme hlađenja, grijanja i pročišćavanja zraka, osobito ukoliko svoje povjerenje oko njihove kupovine i ugradnje, ali i održavanja postojećih sustava, povjerite tvrtki Tkalec-ing.

29 godina iskustva te 14 000 ugrađenih klimatizacijskih uređaja dovoljno govori samo za sebe.

TKALEC – ING Vam omogućuje:

 • pripremu klima uređaja za sezonu hlađenja, čišćenje s dezinfekcijom te provjeru ispravnosti rada
 • zamjenu starog klima uređaja novim uz ekološko zbrinjavanje starog
 • velik izbor novih klima uređaja uz sedmogodišnje jamstvo.

Tkalec-ing se brine za rezidencijalne objekte (stanove, urede, …) koji se hlade i/ili dogrijavaju po potrebi, komercijalne objekte gdje je riječ o tehničkom hlađenju 24h/365 dana u godini te industrijskom hlađenju tijekom cijele godine.

Zašto mijenjati postojeći klimatizacijski uređaj

Ovisno o tome koliko je star Vaš postojeći klimatizacijski uređaj, trebate imati na umu da proizvođači danas veliku pozornost pridaju štedljivosti i energetskom razredu uređaja, kako bi postigli zadovoljavajući učinak hlađenja i grijanja uz što manji utrošak energije. Inverterski klimatizacijski uređaj je postao standard. U što kraćem vremenu on postiže željenu temperaturu, a nakon toga mu je za njezino održavanje potrebno daleko manje energije.

Održavanje sustava klimatizacije

Nemojte zaboraviti da Vaš postojeći sustav klimatizacije zahtijeva održavanje kako bi besprijekorno radio onda kad ga najviše trebate. O tome je potrebno voditi računa prije sezone hlađenja, jer u sezoni ćete dulje vremena trebati čekati na uslugu servisera radi pojačanog obujma posla. Upravo je sada pravo vrijeme za to.

Bez obzira jeste li potencijalni „mali” klijent (koji želi rashladiti svoju dnevnu ili spavaću sobu) ili ste voditelj održavanja tvrtke koja u svom sastavu ima proizvodni proces podložan strogim temperaturnim režimima okolišne atmosfere, stručnjaci Tkalec-ing-a obratiti će Vam potrebnu pozornost, saslušati sve Vaše želje te sugerirati optimalno rješenje problema.

Tkalec-ing odnedavno posluje na novoj adresi na Kajzerici u Novom Zagrebu (Radoslava Cimermana 62b) gdje ćete uz ugodan razgovor s njihovim stručnjacima moći vidjeti velik izbor klima uređaja iz njihove ponude te dobiti kvalitetne informacije iz prve ruke.

Tkalec-ing d.o.o.