Podtlačni sustavi odvodnje za ravne krovove

Učinkoviti sustavi za zbrinjavanje oborinskih voda ključni su za stabilnost i sigurnost ravnih ili blago nakošenih krovova. Loše ugrađen sustav odvodnje može rezultirati slijeganjem, prelijevanjem i prokišnjavanjem, a istovremeno krov je izložen šteti od gljivica i insekata.

PIPELIFE sustavi slivnika za krovove koriste negativan tlak kako bi se odvodnja oborinske vode odvijala dvostruko brže nego što je to slučaj kod klasičnih gravitacijskih (netlačnih) sustava odvodnje. Ne propuštajući zrak, već samo vodu, naš mehanizam slivnika tijekom odvodnje stvara zatvoren stupac vode. To osigurava mnogo veći protok kroz cijevi manjih promjera nego kod gravitacijskih sustava, dakle brzu i učinkovitu odvodnju.

Naše rješenje za slivnike omogućava odvodnju velikog kapaciteta za krovove nagiba do 3 % i površine najmanje 150 m2.

Razlika između gravitacijskog i podtlačnog sustava odvodnje

U najkišnijim periodima naš sustav slivnika odvodi oborinske vode u odvodnu cijev (DN75) protočnim kapacitetom od maksimalno 20 l/s. To nadmašuje standardni protok kroz slivnik do 60% i više je nego dvostruko brži od kapaciteta protoka oborinskih voda kod klasičnog gravitacijskog sustava. Zahvaljujući toj činjenici, PIPELIFE podtlačni sustav zahtijeva manje otvora za odljeve te manje odvodnih cijevi i spojeva na podzemnu mrežu za prihvat oborinskih voda nego što je to slučaj  s gravitacijskim sustavima.

Dok kod gravitacijskih sustava u slivnik ulazi voda pomiješana sa zrakom, kod podtlačnih sustava prilikom odvodnje prolazi samo voda. Cijev je u potpunosti ispunjena kišnicom, što odvodnju čini bržom i učinkovitijom.

Prednosti napredne odvodnje oborinske vode

Oslobađa se dodatan prostor za poslovne aktivnosti i arhitektonsko oblikovanje. Umjesto da se cijevi ugrađuju pod nagibom, mogu se položiti paralelno sa stropom, na najvišoj mogućoj razini. Time se oslobađa dodatan prostor i mogućnost korištenja viših dijelova zgrade za skladištenje te proširenu komercijalnu djelatnost, uz veću slobodu uređenja interijera.

Skratite vrijeme ugradnje i povećajte pouzdanost sustava unaprijed  montiranim krovnim slivnicima. Naši krovni slivnici dostupni su već montirani na pripadajuće cijevi kako bi vam pojednostavili proces ugradnje, uštedjeli vrijeme utrošeno na varenje i osigurali vodootpornost fazonskih komada.

Ne trošite vrijeme na održavanje ugradnjom  sustava odvodnje koji se sam čisti i lako mu se pristupa. Brzina kojom voda prolazi kroz ovaj sustav odvodnje tolika je da se istovremeno čisti  unutrašnjost cijevi. Hvatači lišća jednostavno se skidaju otpuštanjem dvije matice radi brzog čišćenja od lišća i smeća.

Izbjegnite štetne vremenske utjecaje zaštitom od UV zraka i otpornim  dizajnom. Hvatači lišća, koji su izloženi na površini, izrađeni su od izdržljive termoplastike koja zadovoljava standarde automobilske industrije, što znači da su otporni na UV zrake, grebanje i udarce. Cijevi za odvodnju ugrađuju se u zatvoreni prostor pa je samim time sustav zaštićen od vanjskih  utjecaja, a ujedno ne narušava vizualni dojam fasade.

Iskoristite prednosti digitalne tehnologije

Iskoristite sve prednosti digitalne simulacije uz naš velik izbor sveobuhvatnih modela građenja (BIM). Nudimo potpunu uslugu digitalnog projektiranja sustava u skladu s vašim digitalnim nacrtom. Međutim, ako želite uzeti stvar u svoje ruke, jednostavno preuzmite našu digitalnu arhivu sustava podtlačne odvodnje oborinskih voda koja se redovito ažurira i sami kreirajte projekt brzo, precizno i  učinkovito.

Upotpunite ugradnju s Leadax Roov

Kompaktna, nearmirana membrana  Wienerberger Leadax Roov idealna je pratnja uz PIPELIFE podtlačni sustav odvodnje. Ovaj inovativan proizvod nastao je recikliranjem otpada od polivinilnih (PVB) smola te se i nakon svog očekivanog životnog vijeka od 50 godina može reciklirati ili ponovno upotrijebiti, čime je ova membrana potpuno zaokruženo rješenje. Postavlja se jednostavno na različite vrste krovova bez upotrebe otvorenog plamena, a svojom prljavobijelom bojom odbija sunčeve zrake što dovodi do manjeg zagrijavanja unutrašnjosti građevine.

Sustav koji je dugotrajan

Naši stručnjaci neumorno rade na usavršavanju metoda izrade i materijala za naše proizvode kako bi oni što duže koristili svojoj svrsi. To ne znači samo uštede za naše kupce, već i smanjuje potrošnju sirovina te naš ukupni utjecaj na okoliš. Korisni životni vijek naših podtlačnih sustava odvodnje oborinskih voda duži je od 50 godina.

Pametna proizvodnja

Kontinuirano radimo na podizanju energetske učinkovitosti svojih procesa, korištenjem otpadne topline, ugradnjom solarnih panela, hlađenjem u sustavima zatvorenog kruga. Najnaprednija i pametna tehnološka rješenja koja su danas dostupna koristimo kako bismo mjerili te dodatno smanjili svoju potrošnju energije i sirovina, kao i emisije CO2 koje proizvodimo. Na svim našim proizvodnim lokacijama primjenjuju se mjere upravljanja kvalitetom te zaštitom okoliša kako bismo zadovoljili relevantne nacionalne i međunarodne standarde poput ISO 9001 i ISO 14001.

Ekološki izbor uz pomoć EPD-a 

EPD (engl. Environmental Product Declaration) ili Izjava o utjecaju na okoliš sadrži standardizirane podatke o učincima na okoliš koje neki proizvod ima kroz cijeli svoj životni ciklus, a te je podatke verificiralo neovisno tijelo. PIPELIFE je pokrenuo digitalizaciju EPD-ova za svoje proizvode u cilju transparentnosti i pružanja potpune informacije o njihovim učincima na okoliš.

Ekonomična potrošnja

Usredotočeni smo na sustave građenja koji zahtijevaju znatno manje materijala nego standardne metode. Osim toga, PIPELIFE inzistira na zaokruženosti sustava kroz cijeli svoj asortiman proizvoda za odvodnju. Naš podtlačni sustav za oborinske vode je kompatibilan i lako se integrira s našim sustavom za upravljanje oborinama kako bismo mogli ponuditi cjelovito rješenje za odvodnju kišnice.

Pipelife Hrvatska Cijevni Sustavi d.o.o.