Podignuta rešetkasta podnica (GRF system)

Inovativni sustav za veću slobodu ugradnje Vašeg podignutog poda.

O podignutim podovima već smo pisali u nekoliko brojeva Koraka s obzirom na to da Eternoivica Srl ima vrlo raznolik program koji osigurava rješenje za sve vaše probleme u pogledu polaganja završnih obloga iznad neravnih terena.

Najnovija inovacija iz tvornice je GRF (Grid Raised Floor) kojom nadopunjavaju već postojeća rješenja.

Zašto koristiti GRF sustav

Zahvaljujući GRF sustavu, imate maksimalnu slobodu u korištenju pločica bilo koje veličine i obrasca postavljanja, jer možete kombinirati ugradnju elemenata različitih dimenzija. Gotovom podnom oblogom postiže se veća stabilnost.

Riječ je o drenažnom sustavu koji se može postavljati direktno na drenažnu podlogu (šljunak ili pijesak) ili na vodonepropusnu podlogu (kao što je betonska ploča ili vodonepropusna membrana). Sustav je „suh“, bez upotrebe ljepila ili drugih kemikalija. Može se reciklirati i usklađen je s načelima kružnog gospodarstva. Instaliranje je jednostavno i brzo te pruža veću sigurnost u slučaju uzdignutih podova značajnije visine.

Glavna komponenta – mreža

Mreža je glavna komponenta GRF sustava. Izrađena je od polipropilena. Ima dimenzije 50 cm x 50 cm x 4 cm (visina). Rešetke se spajaju jedna s drugom pomoću spojeva u obliku lastinog repa duž perimetra, stvarajući površinu bez šavova. Za spajanje rešetki nisu potrebni dodatni dodaci. Struktura je dizajnirana kako bi davala maksimalnu otpornost.

Postavljanje GRF sustava sa sintetičkom travom

Sustav uzdignutih podova GRF SYSTEM posebno je prikladan za postavljanje umjetne (sintetičke) trave kao završne obloge. S ovim sustavom možete postići prohodnu površinu koja podsjeća na travu zelenog travnjaka, što vam omogućuje da stvorite vrt, zelenu površinu u kombinaciji s keramičkim pločicama, terasu ili čak pravi “zeleni krov”.

Prednosti ovog sustava su brojne, od estetske privlačnosti pravog zelenog travnjaka, brzog i jednostavnog postupka instalacije, savršeno ravne površine, sustava odvodnje vode koji sprječava njezino zadržavanje, potrebno minimalno ili nikakvo održavanje, recikliranje svih komponenti sustava.

Način postavljanja

KORAK 01: POTKONSTRUKCIJA. Potkonstrukcija GRF sustava sastoji se od visinski podesivih nosača i rešetki. Nakon određivanja željene visine sustava, odabirete vrstu prihvata. Minimalan broj nosača po kvadratnom metru je 4, a broj rešetki po kvadratnom metru također je 4 komada.

KORAK 02: VERTIKALNA ISPUNA. Ako sustav nema zidnu potporu ili bilo kakav zaštitni okvir, možete koristiti “okomiti rubni profil” za okomito brtvljenje.

KORAK 03: UMJETNA (SINTETIČKA) TRAVA. Pokrivanje sintetičke trave izvodi se odmotavanjem rola trave. Nakon što su role postavljene i poravnate, spajaju se pomoću ljepljive trake za spajanje koja se umetne ispod rubova koje je potrebno spojiti.

KORAK 04: ZAPUNJAVANJE PIJESKOM. Završni korak je nasipanje pijeska koji služi za stabilizaciju trave i koji daje težinu cijelom sustavu. Pijesak treba ravnomjerno posipati, obično u količini od 4 do 5 kg po kvadratnom metru.

Polaganje GRF sustava u kombinaciji keramičkih pločica i umjetne trave
S GFR sustavom imate slobodu instalirati također i “mješovite” obloge, kombinacije keramičkih pločica i trave. Tako možete stvoriti površine s travom dopunjene keramičkim pločnikom. Instalacija je jednostavna; dva područja (keramika i trava) moraju biti odvojena posebnim odstojnim “T” profilom.

Eterno – Ivica Eastern Europe d.o.o.