OD BAČVE DO DIVINE PARQUET LINIJE: 50 GODINA TRADICIJE DRVOPROIZVODA

Jastrebarsko, gradić nadomak Zagreba na putu prema Karlovcu, oduvijek je njegovalo tradiciju prerade drva, što je osobito utkano u povijest tvrtke „Drvoproizvod“. Gradeći proizvodnju na nekadašnjoj izradi bačava i poduzeću „Bačvarija“, „Drvoproizvod“ se tijekom 50 godina postojanja razvio u suvremenu i modernu tvornicu koja proizvodi više od dvije tisuće različitih drvnih podova.

„Drvoproizvod“ osnovan je 1970. godine, a prvi direktor Željko Rački ubrzo je uvidio potrebe tržišta i proizvodnju bačava zamijenio proizvodnjom drvnih podloga, tzv. lamperije. Tijekom vremena bilo je uspješnijih i težih razdoblja, no „Drvoproizvod“ je uvijek nastojao održati poslovanje i ići u korak s vremenom. Tako je dolaskom Božidara Radečića na čelo tvrtke 1987. godine proizvodnja preusmjerena prema izradi parketa i to sve više za izvoz.

Danas je glavni proizvodni program tvornice široka paleta proizvoda DIVINE PARQUET linije, što obuhvaća proizvodnju parketa, masivnih i višeslojnih seljačkih podova i chevron podova. Igor Josip Leščić, koji je postao direktor 2002. godine, ističe da se i danas poslovanje temelji upravo na vrijednostima koje su izgrađene tijekom 50 godina postojanja – stalnom unaprjeđivanju poslovanja, uvođenju modernih i suvremenih tehnologija proizvodnje, širenju poslovnih kapaciteta te plasiranju proizvoda na tržište, osobito inozemno. Čak 90 posto proizvodnje izvozi se u europske i druge svjetske zemlje, najviše Njemačku, Francusku, Englesku, Italiju, Srbiju, Sjevernu Makedoniju, Crnu Goru, Švicarsku, Grčku, ali isto tako i u Rusiju, Japan, Tursku i SAD. Nekoliko godina unazad, kako se povećala stanogradnja u Hrvatskoj, ojačana je prodaja i na tuzemnom tržištu.

Tvrtka trenutno zapošljava 130 radnika. Godišnje proizvede oko 400 tisuća metara kvadratnih podova, a svi podovi se izrađuju od kvalitetnog hrasta, bukve i jasena kontroliranog podrijetla. 

Tijekom godina „Drvoproizvod“ je izlagao na mnogim domaćim i svjetskim sajmovima, te osvajao brojne prestižne nagrade za svoje vrhunske proizvode i uspješno poslovanje. Među posljednjima je i Zlatna kuna u kategoriji srednje velikih trgovačkih društava Zagrebačke županije za 2017. godinu.

„Drvoproizvod“ tako je zauzeo mjesto na samom vrhu hrvatske proizvodnje podova, a podovi iz kolekcije DIVINE PARQUET donose kvalitetu u svaki prostor, oplemenjuju ga i čine ugodnim za život i rad.

DRVOPROIZVOD d.d