MUREXIN PROFIFLEX PROIZVODI ZA POLAGANJE KERAMIKE I KAMENA

Trendovi u obliku i veličini pločica te u skladu s time i zahtjevi koji se pred njima postavljaju, sve su veći izazov. Za pravilnu izvedbu i održivost takve položene obloge, potrebno je uzeti u obzir niz faktora koji utječu na to, ali isto tako i materijal koji će se upotrijebiti prilikom ugradnje. Stoga je Murexin razvio PROFIFLEX proizvode namijenjene za najviše zahtjeve i izazove koje susrećemo u praksi.

PROFIFLEX proizvodi za profesionalce, omogućavaju brži i ekonomičniji rad, te daju sigurnost i rješenja u svim područjima primjene, bilo da se radi o unutarnjem ili vanjskom prostoru, bazenima ili keramici velikih formata.

KUPAONICE I PROSTORI S TUŠEVIMA

Uobičajeno je da se unutarnji prostori koji su opterećeni vodom, oblažu  pločicama i pločama. S obzirom na to da sama obloga ne predstavlja i zaštitu tj. barijeru od prodora vode, vodonepropusnost se provodi proizvodima u tekućem obliku ili obliku membrana, koji se postavljaju direktno ispod pločica povezanih ljepilom.

Odgovarajuća zaštita od vode se temelji na različitim klasama opterećenja, od vrlo malog do vrlo visokog opterećenja vodom, vanjskog područja, te bazena odnosno područja opterećena vodenim pritiskom.

S Murexin Profi folijom za brtvljenje PD 1K ili Maximo PSM 1K, mogu se zadovoljiti sve klase opterećenja vodom i područja primjene. Ljepilo za pločice odabire se ovisno o tipu obloge i očekivanim zahtjevima, a na tako pripremljenu vodonepropusnu podlogu mora biti minimalnog razreda C2 sukladno EN 12004. Murexin Profiflex ljepilo KPF 35 sivo fleksibilno je cementno ljepilo razreda C2TE i može se nanositi u debljini sloja do 10 mm.

BALKONI I TERASE

Vanjska područja opterećena su visokim i niskim temperaturama, suncu, vjetru, vodi, ledu. Proizvodi koje se koriste moraju biti otporni na djelovanje vode i smrzavanje, moraju biti fleksibilni i pri niskim temperaturama, moraju podnositi naprezanja koja se javljaju uslijed skupljanja i širenja materijala zbog temperaturnih promjena, UV stabilni, itd.

Murexin Profi folija za brtvljenje PD 1K ili Maximo PSM 1K imaju mogućnost premošćivanja pukotina i na temperaturama od -20°C, oznaka „O2“ sukladno EN 14891, te uz druge prednosti kao što su jednostavno izvođenje, brzo sušenje te ekonomična potrošnja, predstavljaju idealan izbor za profesionalnu i učinkovitu izvedbu vodonepropusnosti  površine neposredno prije postavljanja završne obloge. Za lijepljenje završne obloge preporučuju se visoko fleksibilna cementna ljepila razreda C2 S1 ili S2 sukladno EN 12004, ovisno o tipu obloge i očekivanim zahtjevima. Mureflex MFK 45 sivo je visoko fleksibilno cementno ljepilo razreda C2 TE S1, poboljšanog i ujednačenog stvrdnjavanja i može se nanositi u debljini sloja do 15 mm.

BAZENI

Kod bazena u obzir se uzima stalna izloženost vodi i vodenom pritisku. Pored toga imamo i prisustvo agresivnih medija, sredstva za dezinfekciju i čišćenje. Hidroizolacija u tom slučaju mora biti otporna na vodeni pritisak i biti postojana na kloriranu vodu.

Murexin Profi folija za brtvljenje PD 1K ili Maximo PSM 1K pogodne su za primjenu u bazenima i imaju oznaku „P“ za otpornost na kloriranu vodu (CM O2 P sukladno EN 14891).

Ovisno o tipu i vrsti obloge preporučuje se ljepilo minimalne razreda C2 S1 kao npr. Mureflex MFK 51 bijelo i fugiranje s Murexin Fugirnom masom Epoxy FMY 90.  Za elastično fugiranje preporučuje se korištenje Murexin Silikona SIL 50 (neutralnog umrežavanja), koji osim što je namijenjen kod elastično fugiranje prirodnog kamena i mramora, izuzetno je pogodan i za površine koja su stalno opterećene vodom kao što je to u bazenima.

Više o Murexin PROFIFLEX proizvodima i drugim proizvodima u sustavu, možete pronaći na www.murexin-profi.com!

NOVO U PONUDI!
– cementna masa za fugiranje, CG 2 WA sukladno EN 13888
– vrlo podatna za obradu, brzog i ravnomjernog stvrdnjavanja
– visoke fleksibilnosti
– niske apsorpcije vode i otporna na prljanje
– pakiranje jednostavno za nošenje i praktične namjene
– za unutarnju i vanjsku upotrebu
– za XXL keramiku, prirodni kamen itd.

Murexin d.o.o.