Mapecoat TNS sustav – multifunkcionalno rješenje za igrališta

Mapecoat TNS sustav – multifunkcionalno rješenje za igrališta
Mapecoat TNS sustav je sustav završnih premaza na bazi akrilnih smola u vodenoj disperziji, visoke otpornosti na habanje, UV zrake i razne vremenske utjecaje. Može se koristiti za izvedbu različitih vanjskih i unutarnjih sportskih površina.

mapei-mapecoat-2Sportske površine izvedene pomoću Mapecoat TNS sustava relativno su elastične, pružaju iznimnu ugodnost pri korištenju te posjeduju izvrsne tehničke karakteristike koje se zahtijevaju na sportskim terenima, poput dobrog odbijanja lopte, mogućnosti naglih promjena smjera pri trčanju i visokog stupnja sigurnosti, a pružaju idealan balans između stabilnosti i klizanja za one koji koriste ovakve površine.
Jedna od varijanti sustava za sportska igrališta – Mapecoat TNS Multisport Professional korišten je na novoizgrađenom igralištu OŠ Kralja Zvonimira u Solinu i prilikom obnove postojećeg igrališta OŠ Žnjan – Pazdigrad u Splitu.

Mapecoat TNS Multisport Professional
Početkom ove školske godine otvorena je OŠ Kralja Zvonimira u sklopu koje su izgrađeni i dvodijelna školska dvorana, teretana, vanjsko igralište i veliko parkiralište. Projektom je za sportsko igralište bila predviđena izvedba akrilnog sportskog sustava na betonskoj ploči, a sve zahtjeve koji su postavljeni projektom ispunio je Mapecoat TNS Multisport Professional, višeslojni sustav na bazi akrilnih smola u vodenoj disperziji, pogodan za unutarnje i vanjske terene za razne sportove. Na prethodno pravilno pripremljenu podlogu nanesen je dvokomponentni epoksidni temeljni premaz za sportske sustave Mapecoat TNS mapei-mapecoat-3Primer EPW koji se razrjeđuje s vodom. Kad se temeljni premaz osušio, nanesena su dva sloja poluelastične akrilne paste u vodenoj disperziji Mapecoat TNS White Base Coat, a potom i završni premaz. Kao završni akrilni premaz odabran je Mapecoat TNS Finish 3 koji osigurava adekvatnu protukliznu površinu, a samim tim i sigurniju od nekih drugih opcija za sportske aktivnosti. Mapecoat TNS Professional je sustav koji krasi iznimna ugodnost pri sportskim aktivnostima, idealan odskok lopte, UV stabilnost te dugotrajnost korištenja.

mapei-mapecoat-4Sanacija postojećeg igrališta škole
OŠ Žnjan – Pazdigrad otvorena je prošle školske godine. To je prva nova škola sagrađena u Splitu od samostalnosti Hrvatske. Projekt je dobio nagradu Viktor Kovačić, glavnu strukovnu nagradu UHA-e, za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva za 2017. godinu. Glavni vanjski teren koji je izveden prije godinu dana bio predmet sanacije. U cjelokupnom procesu sanacije stručnjaci za sportske podove Mapei Croatia sudjelovali su kao partnerska podrška sudionicima u gradnji kako bi se dobilo dugotrajno kvalitetno rješenje. Najprije je uklonjen postojeći sustav, a podloga potom adekvatno pripremljena. Nakon toga nanesen je temeljni premaz Mapecoat TNS Primer EPW, a nakon njegova sušenja i dva sloja akrilnog premaza Mapecoat TNS White Base Coat. Nakon 24 sata nanesen je jedan sloj akrilne smole Mapecoat TNS Finish 1 te dva sloja završnog akrilnog premaza u boji Mapecoat TNS Color.

Više informacija o potražite na www.mapei.hr i www.mapei.com ili nazovite Odjel tehnike Mapei Croatia na besplatni broj 0800 0208.

Mapei Croatia d.o.o.