FERMACELL Firepanel A1

Nova dimenzija protupožarne zaštite

Zbog europskog usklađivanja protupožarnih ispitivanja za građevinske materijale, u mnogim zemljama u različitim područjima primjene određeni građevinski elementi mogu se realizirati samo s građevinskim materijalima klase A1. Nacionalna klasifikacija građevinskih elemenata zamijenjena je europskim klasifikacijskim sustavom.

fermacell-02-450.jpgNova FERMACELL Firepanel A1 ploča ispunjava te visoke zahtjeve te tako nudi sigurno rješenje za preventivnu građevinsku protupožarnu zaštitu u Europi.

FERMACELL Firepanel A1 se sastoji od gipsa i papirnih vlakana koja se dobivaju iz papira postupkom recikliranja. Poboljšana svojstva protupožarne zaštite za građevinski materijal i proizvod postignuta su proširenom recepturom, te dodatkom negorivih vlakana.

Prirodne sirovine se miješaju te se nakon dodavanja vode – bez dodatnih vezivnih sredstava – pod visokim tlakom prešaju, suše, obostrano površinski zaštićuju od utjecaja vode te se režu na potrebne formate.

fermacell-00-200.jpgGips, prodire i omotava vlakna. To daje visoku stabilnost i negorivost najviše europske klase građevinskih materijala A1 prema normi DIN EN 13501-1 i nacionalno prema DIN 4102-1. Zbog sastava materijala FERMACELL Firepanel A1 je istovremeno građevinska, protupožarna i ploča za vlažne prostore, koja obostrano ima homogena svojstva. Osigurava sva već poznata svojstva FERMACELL gipsvlaknaste ploče u suhoj gradnji s boljim protupožarnim svojstvima za građevinski materijal i proizvod.

FERMACELL Firepanel A1 ploče ne sadrže tvari koje su štetne za zdravlje. Nepostojanje ljepila isključuje bilo kakva opterećenja mirisima, te povećava aktivnost disanja homogene strukture ploče.

Područja primjene

FERMACELL Firepanel A1 osigurava za suhu gradnju sva poznata svojstva FERMACELL gipsvlaknaste ploče. Primjenjuje se u unutarnjim prostorima osiguravajući veće vrijednosti protupožarne zaštite za građevinski materijal i proizvod.

Područja primjene su npr.:

  • Montažni zidovi s metalnom potkonstrukcijom.
  • Šaht zidovi i zidne obloge.
  • Spušteni stropovi.

Posebna ekonomičnost FERMACELL Firepanel A1 gipsvlaknastih ploča se očituje u tome što je za izgradnju, protupožarnu zaštitu i vlažne prostore potreban samo jedan tip ploča.

Karakteristične vrijednosti

fermacell-02-400.jpg

Skladištenje i transport ploča

FERMACELL Firepanel A1 gipsvlaknaste ploče se isporučuju na paletama i trebale bi se u načelu skladištiti horizontalno, na ravnoj i suhoj podlozi. Ploče koje su primile vlagu, smiju se obrađivati tek nakon što su se osušile.

Ploče na gradilištu treba transportirati u vertikalnom položaju.

fermacell-01-450.jpg

Fermacell GmbH