”Pametno” grijanje za udobnost i sigurnost

U ponudi tvrtke Elgri d.o.o. cijela je lepeza proizvoda koji Vam pružaju kako ugodu stanovanja, tako i sigurnost i zaštitu od smrzavanja Vaših cjevovoda, žljebova, oluka, rampi, stepenica …
Pregled proizvoda razvrstan je u 5 podgrupa, s tim da ćemo, s obzirom na godišnje doba u kojem se nalazimo, u ovom broju Koraka naglasak staviti na zaštitu žljebova i oluka.

Održavanje temperature vode
Osiguranje temperature vode ključni je zahtjev svakog modernog sustava.  Raychem jednocjevni sustav osigurava vodu na odgovarajućoj temperaturi. Inteligentni sustav kao prvo osigurava nisku cijenu investicije, a zatim ekonomičnu i efikasnu eksploataciju.

k52-Elgri-00-200.jpg

Zaštita od smrzavanja cjevovoda
Cijevi podložne smrzavanju mogu biti ozbiljan problem. Cjevovodi izloženi niskim temperaturama izloženi su znatnim oštećenjima. Raychem sustav za zaštitu od smrzavanja cjevovoda osigurava efikasno rješenje. Samoregulirajući grijaći kabel u kombinaciji s adekvatnom toplinskom zaštitom štiti od smrzavanja cjevovode, vatrogasnu opremu, sprinklere te transportne linije za distribuciju goriva i maziva.

Zaštita od smrzavanja žljebova i oluka
Topljenje leda može oštetiti krovove i oluke. Teške ledene sige mogu pasti i uzrokovati ozljede. Voda kojoj je onemogućeno otjecanje može procuriti u interijer te uzrokovati oštećenja. Raychem samoregulirajući sustav osiguranja protočnosti vode kroz žljebove i oluke osigurava nesmetanost otjecanje vode.

k52-Elgri-01-400.jpg

Sprječavanje zaleđivanja rampi, stepenica, pločnika i pristupnih puteva
Led i snijeg na rampama, stepenicama i drugim pristupnim putevima može predstavljati glavni problem koji uzrokuje incidente i kašnjenja. Kao pomoć za gore navedene probleme, Raychem osigurava kompletnu paletu rješenja grijanja podnih površina s ciljem zaštite podnih površina od utjecaja snijega i leda.

Električno podno grijanje
Sve je u udobnosti, posebno ukoliko je riječ o domu. S Raychem pametnim električnim podnim grijanjem možete ponuditi neponovljiv topli pod vašim kupcima. Pet dobrih razloga za izbor Raychem pametnog podnog grijanja:
– udobnost i sigurnost
– jednostavnost montaže i održavanja
– ušteda energije
– mogućnost montaže ispod svih završnih podnih obloga
– cjelokupna garancija

Modularni sistem za zaštitu od snijega i leda žljebova i oluka
Grijaći moduli lako se učvršćuju u žljebove te se spajaju u trenu
Tvornički su pripremljeni kako bi osigurali pouzdanu vezu u svakom trenutku
Svi spojevi imaju zaštitu IP66/68 za upotrebu u žljebovima i olucima
Kompletan sistem je UV otporan
Samoregulirajući grijaći moduli osiguravaju energetsku učinkovitost. Sustav je kompatibilan s Raychem “pametnom” kontrolnom jedinicom EMDR-10 za dodatnu uštedu energije do 80%.

Popratna grijanja samoregulirajućim grijaćim trakama
U ponudi vodeće svjetske tvrtke Raychem Pentair na području popratnih grijanja nalazi se cijeli program grijaćih kabela i pribora za zaštitu od smrzavanja. Najčešće se koriste samoregulirajućim grijaćim trakama koje imaju znatne prednosti u odnosu na otporne grijaće kabele :
– ne mogu se pregrijati niti pregorjeti
– potrebna dužina reže se (definira) na samom gradilištu
– montaža je jednostavna i lagana
– dugi vijek trajanja
– izuzetna otpornost na atmosferilije
– nepotrebno održavanje
– ekonomičnost – porastom temperature okoline smanjuje se izlazna snaga, a time i potrošnja.

k52-Elgri-02-450.jpgNajčešće primjene u građevinarstvu su:
– grijanje žljebova
– grijanje ulaznih rampi, stepenica, terasa, pješačkih staza ili predulaza
– grijanje hidrantskih vodova u garažama i na rashladnim uređajima (chilerima)
– podna grijanja
– grijanje ogledala.

Grijanje žljebova
Samoregulirajuća grijaća traka GM-2X u kombinaciji s kontrolno upravljačkom jedinicom EMDR-10 onemogućava smrzavanje vode u žljebovima i olucima. Zahvaljujući senzorima vlage i temperature, kontrolna jedinica uključuje grijaće trake samo kada je u žlijebu voda, a temperatura oko točke smrzavanja. Na taj se način ostvaruje ušteda do 80% energije. U žlijebu širine do 200 mm, samoregulirajuća grijaća traka polaže se jednostruko, a preporuča se i montiranje u vertikale. Grijaća je traka samonosiva do 25 m, pa nije potreban ovjesni pribor koji smeta pri otjecanju vode.
Namjena samoregulirajućih grijaćih traka nije otapanje leda, nego onemogućavanje smrzavanja vode. Trake imaju vrlo malu potrošnju, od 36 W/m kod 0°C u hladnoj vodi, a samo 18 W/m u hladnom zraku na istoj temperaturi.

Elgri d.o.o.