ACO sustavi odvodnje za podrumske i suterenske prostorije

Dovedite svijetlo u svoje podrumske prostore i osigurajte ih od poplave

Uslijed klimatskih promjena kojima smo zahvaćeni posljednje desetljeće, sve je više obilnijih kiša i poplava koje mogu prouzročiti znatno veće materijalne štete u našim podrumskim prostorijama nego što očekujete. Osim uništenih zidnih i podnih obloga, drvenih vrata i okvira, tu se mogu naći i stare uspomene, fotografije, ili namještaj i kućanski aparati.
ACO je razvio poseban i kompletan sustav koji Vam omogućuje da zaštitite i oživite svoje podrumske i suterenske prostorije, te ih pretvorite u nove i korisne prostorije s dovoljno svjetla i topline koji su neophodni za život „pod zemljom“.

Sustav se sastoji od svjetlosnih okana, podrumskih prozora, podnih slivnika s nepovratnim ventilima, te termo-blok okvirima za prozore.

ACO Therm – podrumski prozori
Visokokvalitetni prozori od PVC-a opremljeni su izolacijskim staklima prema Njemačkom “Pravilniku o toplinskoj izolaciji” (EnEV) te su jednostavno rješenje za podrumske i pomoćne prostorije.

ACO podrumski prozori se proizvode u dva različita modela: kao klasičan prozor s okretno/nagibnim okovom (u desno ili lijevo i nagib) koji garantira neometano funkcioniranje, dugotrajnu uporabu i visoki stupanj sigurnosti, te kao praktični prozori s nagibno/podiznim okovom.

k52-ACO-03-300.jpgACO svjetlosna okna
ACO svjetlosna okna su proizvodi namijenjeni dovođenju dnevnog svijetla u podrumske prostorije. Izrađena su iz polipropilena, te zahvaljujući tehničkim svojstvima i modularnoj konstrukciji moguća je ugradnja na veću dubinu, tj. dublje podrumske prostorije. Glatka i izuzetno bijela površina svjetlosnog okna stvara optimalne uvjete za refleksiju svjetlosti u prostor kao i svježeg zraka.

ACO svjetlosno okno opremljeno je izljevom na dnu tijela okna, koji se putem slivnika/sifona  s mrežicom za hvatanje lišća može spojiti na drenažu ili kanalizaciju. Svjetlosna okna dostupna su u pet dimenzija, tri izvedbe, te pocinčanom pokrovnom rešetkom koja se dodatno može zaštiti ESG staklenim pokrovom ili zaštitom mrežicom protiv nečistoća.

k52-ACO-06-300.jpgACO Therm izolacijske ploče
Montažne izolacijske ploče za svjetlarnike sa/bez prozorskog okna pružaju iznimnu sigurnost kada je riječ o vodo-nepropusnosti, jer se integriraju kao dodatna termo-izolacija na nosivi zid kuće između svjetlosnog okna i podrumskog prozora.

 

ACO JUNIOR-K podni slivnik

Podni slivnik s integriranim nepovratnim klopkama omogućuje sprječavanje povrata otpadne vode nazad u podrumske prostorije zbog preopterećene kanalizacije, a uslijed ekstremnih vremenskih padalina.

Slivnici funkcioniraju na jednostavnom principu nepovratnog ventila: slobodna klopka dopušta kretanje otpadne vode samo u jednom smjeru (nizvodno), a kod povrata vode iz kanalizacije, sprečava njen prodor dalje kroz instalaciju.

Koriste se u svim prostorima ispod razine uspora javne kanalizacije, gdje je moguće zaustaviti rad izvora otpadne vode (perilice, umivaonici, WC-i i sl.) za vrijeme trajanja uspora. Zbog jednostavnog principa funkcioniranja i konstrukcije, ovi uređaji ne zahtijevaju intenzivan servis ni visoke troškove korištenja.

ACO građevinski elementi d.o.o.