Prirodno, lijepo i stabilno.


Prirodno, lijepo i stabilno.
ACO Areal travne rešetke i sustav rešetki za stabilizaciju šljunka

Areal travne rešetke
Travne rešetke stvaraju čiste zelene površine i u visoko prometnim područjima. Elastične i naravno propusne, dozvoljavaju vodi da odlazi tamo gdje joj je i mjesto: u tlo. To je ne samo ekološki nego i ekonomski prihvatljivo: mnoge općine ubiru poreze za vanjske površine koje su nepropusne, jer se dragocjene oborinske vode moraju ispustiti u kanalizaciju.

k51-aco-01-300.jpgGaražni prilaz ili parkirno mjesto, put do kuće ili parkiralište za kamp kućice – ACO travnim rešetkama stvorite čvrste i propusne zelene površine i staze. Idealan spoj ekologije, estetike i funkcionalnosti.

S povjerenjem dopustite kišnici da nastavi prirodni ciklus kruženja vode koji je preduvjet za prirodno zelenilo. Hodajte po vašem travnjaku suhih nogu, stvorite djeci siguran zeleni prostor za igru i omogućite svojem dvorištu prirodan i bolji izgled.

Izuzetno lagana i jednostavana za ugradnju, ACO travna rešetka svojim velikim otvorima daje izuzetno visoki udio zelene površine i mjesta za rast korijena, dok tlo ostaje propusno. Na taj način zadržan je kapacitet infilltracije. Travne rešetke namijenjene su prometu osobnih vozila, mogu se postavljati u padu do 5% te su izrađene od recikliranog materijala.

Kao alternativa, podloga namijenjena za sadnju trave može se zapuniti pijeskom ili sitnim šljunkom.

k51-aco-05-700.jpg

Dodatni pribor:

  • Rubnjak
  • Blokovi (čepovi) za označavanje parkirnih mjesta
  • PVC čavli za veću stabilnost

k51-aco-03-300.jpgSaćasti sustav rešetki za stabilizaciju šljunka

Slične kao i travne rešetke, ACO u svojoj ponudi nudi i rešetke za ispunu sitnim šljunkom. Sustav je izuzetno stabilan, čvrst, a lagan. Zahvaljujući geotekstilu prilijepljenom na donji dio rešetke, onemogućeno je propadanje šljunka, a omogućeno 100%-tno propuštanje oborinskih voda u tlo. Saćasta struktura čvrsto drži šljunak na mjestu, nema izrovanih rupa, a s vremenom površinski sloj postaje čvrst i potpuno ravan.

Stabilna je potpora za vrtni namještaj, terase, ravne krovove, parkirališta, putove i prilaze.

Sustav rešetki izrađen je od reciklirane plastike, a zapunjen šljunkom gotovo je neprimjetan.

Ugradnja je jednostavna i brza, a ukoliko imate vijugav puteljak, ili neke oble površine, rešetke jednostavno možete izrezati na željeni oblik.

k51-aco-04-200.jpgACO Areal rubnjak

Ukoliko trebate estetski lijeo i kvalitetan rub pristupa dvorištu ili ACO Areal travne rešetke, ACO Areal rubnjak načinjen je kako bi spriječio pomak kamene  obloge ili ACO Aeal rešetki zbog temperaturnih razlika ili raznih dinamičkih opterećenja uzrokovanih vožnjom automobila.
Proizveden je od 100% recikliranog materijala, a jednostavno se ugrađuje. Zahvaljujući svojoj fleksibilnosti, ACO Areal rubnjak može se koristiti za ravne linije, zavoje ili čak kuteve od 90 stupnjeva. Ugradnja je jednostavnija nego kod betonskih elemenata, te za razliku od klasičnih rješenja kod ACO Areal rubnjaka moguće je saditi travu odmah uz sam rub.

k51-aco-07-300.jpgUgradnja

ACO Areal rubnjak treba se postaviti na podlogu od oštrog pijeska ili šljunka. Ukoliko ugradnju izvodite na takvoj ili sličnoj podlozi, možete koristiti ACO sintetske čavle za ugradnju (duljine 250mm).

Zašto koristiti ACO Areal rubnjak?

– jednostavna i brza ugradnja
– 100% reciklirani materijal
– profesionalna završna obrada
– vrlo lagani elementi (manje od 400 grama po metru kvadratnom)
– jednostavno se oblikuju rezanjem
– jednostavna izrada zavoja i kuteva
– kompatibilan s raznim betonskim elementima i ACO Areal travnom rešetkom)
– UV otporan

ACO građevinski elementi d.o.o.