Seljački pod na dohvat ruke

Odabirom seljačkog poda iz Jastrebarskog nadomak Zagreba birate toplinu doma ili elegancijuvlastitog prostora, ovisno o kvaliteti, površinskoj obradi, …
Stručnjaci Drvoproizvoda d.d. spremno će odgovoriti na svako Vaše pitanje u pogledu same postave te održavanja. Nastavno možete pronaći osnovne informacije vezane uz postavu seljačkog poda, a za detalje slobodno se obratite na naše brojeve telefona.

k47-drvoproizvod-0-200Prije postave seljačkog poda svi završni radovi (građevinski, keramičarski, ličilački radovi kao i ugradnja stolarije) moraju biti gotovi. Zidovi moraju biti potpuno suhi. Podloga mora biti čvrsta i ravna bez pukotina i očišćena bez prašine, masnoća i ulja.

Klimatski uvjeti za postavu seljačkog poda:
• Temperatura: 20+/- 4°C
• Relativna vlaga u prostoru 50 – 65 %

k47-drvoproizvod-1-500

Vlaga u betonskoj podlozi koja se mjeri neposredno prije polaganja:  do 2 % sadržaja zaostale vlage u podlozi za normalne cementne mase ili mase koje se brzo suše, mjereno metodom električnog otpora

Postavljanje na betonsku podlogu
Kontrolu vlage podloge potrebno je provesti neposredno prije polaganja.
vlaga u elementima seljačkog poda treba iznositi 9+/-2 %.

Za postavljanje na betonsku podlogu dozvoljena vlaga betona je max. 2 % mjerena električnim otporom, te se koriste silikonska ili poliuretanska elastična ljepila. Zbog većih dimezija potrebno je koristiti montažne trake sa stegačima koji imaju funkciju da daščice zadrže sljubljene do stezanja ljepila.

Postavljanje na podne ploče
Ugradnja na pripremljeni suhi estrih preko kojeg su posložene ploče (podne parootporne iverice sa utorom i perom ili OSB ploče) u skladu sa uputama proizvođača korištenih materijala. takav način omogućava ugradnju u kratkom roku. Podovi se učvršćuju zabijanjem čavlića u u tor na peru pog kutom od 45°, a može se vršiti i montaža u kombinaciji sa ljepilom, što je bolja varijanta (čavlić privuče i drži daščice dok ljepilo ne stegne).

Seljački pod se postavlja pažljivo, koristeći samo ljepila koje proizvođači ljepila preporučuju za postavljanje seljačkog poda. obavezno je pridržavanje njihovih uputa. Ljepilo se nanosi isključivo na naličje, mogući višak ljepila koji izaže na površinu potrebno je odmah očistiti krpoam.

Postavljanje seljačkog poda mogu vršiti samo stručni i kvalificirani podopolagači.

Drvoproizvod d.d.