BOHOR-MASIV – gotovi hrastovi podovi – drvo s dušom

Bohor-Masiv gotovi hrastovi podovi nezamjenjiva su podna obloga u interijerima i zbog posebnog prirodnog ugođaja koji unose u prostor.
Masiv drveni podovi sa seljačkih imanja znani kao seljački podovi nekada su se izrađivali ručno, na tradicionalan način: svaka je daska bila posebna i jedinstvena. Danas se takvi podovi mogu pronaći samo u starim očuvanim kućama. Međutim, moderna tehnologija omogućava obradu hrasta na način da tzv. seljački pod može biti dostupan svakome.

k47-bohor-0-200Suvremeni način obrade i tretiranja drva, omogućili su stvaranje novih drvenih podnih obloga, koje korigiraju njegova prirodna svojstva vezana uz trajnost, otpornost na vlagu, habanje i isušivanje. Drvene podne obloge nalaze svoje mjesto u svim stilovima uređenja, a način slaganja i odabir vrste drvne obloge često kreiraju konačan ugođaj interijera bez obzira na stilsku odrednicu namještaja koji se nalazi u prostoru.

Riječ je o jedinstvenom proizvodu na hrvatskom tržištu jer je Drvna industrija Bohor spremna odgovoriti s najviše nijansi završne obrade čime individualizira želje svakog kupca. Uzevši u obzir današnji ubrzani način života dodatna prednost ovih podova je što se polaganje vrši u jednom danu bez isparavanja lakova i neželjenih mirisa. Ugradnja gotovih masivnih hrastovih podova dugoročna je investicija koja zadržava svoju vrijednost tijekom vremena.

Kupcu se pruža izbor dvije linije proizvoda: EXCLUSIVE i CLASSIC. U liniji Exclusive koriste se svjetski priznata Overmat ekološka ulja koja uz veliki broj boja i nijansi u kombinaciji različitih površinskih obrada pod čine jedinstvenim odnosno unikatnim.

Liniju Classic karakteriziraju boje i tonovi koji naglašavaju ljepotu i prirodan izgled hrastovog masivnog gotovog poda.

U novije vrijeme vrlo je moderno masivne hrastove podove dodatno postariti, tzv. metodom četkanja, kada se specijalnim čeličnim četkama iščešljava površinska struktura i na taj način dobiva hrapavi izgled. Četkani podovi izrađeni od hrastova drveta imaju izgled starih podova. Masivni hrastov pod dobiva na ljepoti tijekom vremena. Na taj način govori svoju priču i ima svoju povijest. Ovi podovi zrače duhom i izgledom starog, vječnog poda. Daju jedinstven osjećaj za vrhunsku kvalitetu, podu se daje stari izgled u skladu s vašim željama.

Podovi se izrađuju u 5 klasa koje je moguće individualizirati prema željama kupaca.

NATUR – prirodno čist pod pokoja kvržica do 5mm u boji drveta.
RUSTIC – grublja struktura, kvržica do 30mm, bjelika u tragovima.
INTENSE – izrazito gruba struktura, kvržica do 60 mm, bjelika dozvoljena.
COUNTRY – izrazito gruba struktura, kvržica do 60 mm, bjelika dozvoljena, ubod mušice.
EXTREME – izrazito gruba struktura, promjer kvržice neograničen, bjelika dozvoljena, ubod mušice, minimalni tehnički nedostatak.

DI Bohor d.o.o.