Podni ventilokonvektori

Pojam ventilokonvektora
Ventilokonvektori su uređaji kod kojih je u kućištu u pravilu smješten izmjenjivač topline, ventilator i filteri. Izmjenjivač je izveden kao cijevni s lamelama i unutar njega struji voda kao prijenosnik energije. Uloga ventilatora je ostvarivanje prisilnog strujanja zraka iz prostorije preko izmjenjivačkih ploha, čime se ostvaruje grijanje ili hlađenje zraka, ovisno o tome da li kroz izmjenjivač struji hladna ili topla voda.

k46-tehnodom-1-300Podni ventilokonvektori
Podni ventilokonvektori su namijenjeni ugradnji u razini poda, naročito na mjestima gdje nije moguće montiranje viših radijatora, npr. blizu francuskih prozora, vratiju staklenika, ulaza u dvorane, izlaza, itd, kako u javnim prostorijama (auto saloni, hale, galerije), tako i u obiteljskim kućama.

LICON podni ventilokonventori koje Vam predstavljamo proizvode se u nekoliko varijanti:

konvektori namijenjeni grijanju
-bez ventilatora – tip PK – prirodna konvekcija (služe kao zračna zavjesa, prvenstveno za odmagljivanje staklenih površina)
-sa ventilatorom -tip PKOC –  prisilna konvekcija (osim gore navedenog, služe i kao primarno grijanje prostora)

konvektori  namijenjeni grijanju/hlađenju

dvocjevni sistem:  konvektori PKIOC
cirkulacija vode (tople ili hladne) ostvaruje se u zatvorenom krugu – postavljaju se dvije cijevi – polazni i povratni vod. Takav sistem služi za sezonski rad – po ljetu hladi, zimi grije, a oprema koja služi za prebacivanje s ljetnog na zimski režim i obratno, obično se nalazi u strojarnici.

četverocjevni sistem: konvektori PKWOC
četverocijevni sustav ima četiri cijevi, dva polazna i dva povratna voda, zaseban par vodova za toplu i hladnu vodu. Na ovaj način omogućen je izbor hlađenja ili grijanja jer postoje dva izmjenjivača topline: jedan za toplu, a drugi za hladnu vodu.

k46-tehnodom-2-400Poklopne rešetke na  konvektorima mogu se isporučiti u nekoliko različitih materijala (inox, aluminij, drvo), te u  širokoj paleti boja, kako bi se slagale sa svakom vrstom interijera .

– Idealno rješenje za grijanje prostora sa mnogo staklenih površina!

Tehno-dom d.o.o.