Sikalastic je …

Sikalastic®je naziv za Sika-ine tehnologije objedinjene iz svih skupina Sikalastic® rješenja i proizvoda, a ta lepeza rješenja predstavlja prepoznatljiv brend na globalnom tržištu građevinske kemije. Sikalastic® rješenja omogućuju izbor optimalnog rješenja, prema svakom zadanom mjestu primjene, prema specifičnostima svakog projekta, stoga smo sva rješenja objedinili u skup  pod nazivom Sikalastic® ”DRŽI VODU” . Ovaj vodič može pomoći svakom korisniku da za svoj problem izabere optimalno rješenje.

Zbog sve većih zahtjeva na projektima i sve strožih zakona, kontinuirano  razvijamo naša rješenja za sve situacije i primjene, a Sikalastic®  asortiman proizvoda može ponuditi rješenja za sve probleme s vlagom i vodom na građevinskim objektima, u visokogradnji i niskogradnji, na svim infrastrukturnim objektima, kao i kod održavanja i saniranja postojećih objekata.
Ovi proizvodi su rezultat stogodišnjeg  Sika-inog inženjerskog iskustva, kontinuiranog praćenja situacije na tržištu i istraživačkog rada. Rukovodimo se visokim standardima koje smo si postavili za cilj, a primjenom najmodernijih tehnologija možemo ponuditi rješenja koja zadovoljavaju globalno rastuće trendove održivosti i učinkovitosti građevinskih proizvoda.

SVE ŠTO TREBATE JE SIKALASTIC

Sikalastic® serije 1.

Cementni hidroizolacijski materijali koji objedinjuju rješenja za : terase i balkone, kuhinje i kupaonice, spremnike vode i pitke vode, bazena, podrume i ukopane dijelove objekata, sve do najviših zahtjeva na infrastrukturnim objektima, hidrauličkim konstrukcijama, branama, mostovima, kao i na konstrukcijama izloženim utjecaju morske vode. Sikalastic® serije 1 uključuje proizvode: Sikalastic®-1K, Sikalastic®-152,  Sikalastic®-156

Sikalastic® serije 2.
Hidroizolacijski premaz vlažnih prostorija, za unutarnju primjenu. Formira vodonepropusnu fleksibilnu membranu otpornu na stvaranje pukotina ispod završne obloge kao npr. keramičke pločice ili kamene obloge. Sikalastic® serije 2 uključuje proizvod: Sikalastic®-200W

Sikalastic® serije 4.
Hidroizolacijski premazi modernih PU tehnologija, bezbojni, s posipom i mnogobrojnim estetskim mogućnostima kod izvođenja radova. Transparentni, sjajni i čvrsti hidroizolacijski PU premaz za primjenu na postojećim keramičkim pločicama ili kamenu, na staklenim zidovima ili svjetlarnicima, na polikarbonatnim pločama.

Sikalastic® serije 4 uključuje proizvod: Sikalastic®-490T

Sikalastic® serije 5.
Baziran na CET Co-Elastičnoj tehnologiji koja kombinira visoke performanse poliuretanske disperzije s dobro poznatim svojstvima akrila. Poboljšana ukupna učinkovitost u usporedbi s uobičajenom akrilnom disperzijom. Sikalastic® serije 5 uključuje proizvod: Sikalastic®-560

Sikalastic® serije 6.
Sustavi baziran na MTC tehnologiji uključuju jedinstvenu Sika tehnologiju koja omogućuje materijalu da koristiti vlagu iz zraka za pokretanje procesa polimerizacije. To znači da su hidroizolacijske membrane sposobne vezati u velikom rasponu vremenskih uvjeta. Ubrzo nakon primjene, svježe nanesena membrana neće pokazati nepovoljne reakcije na vodu. Sikalastic® serije 6 uključuje proizvode: Sikalastic®-601, Sikalastic®-612, Sikalastic®-621

Sikalastic® serije 8. Hidroizolacijski materijali na bazi poliuretana i poliurea-e, primijenjeni strojnim prskanjem, za najviše zahtjeve na infrastrukturnim projektima, kao i na projektima niskogradnje i visokogradnje. Visoko razvijena tehnologija isključivo za profesionalnu upotrebu. Primjenjuje se kao vodonepropusna membrana ispod asfalta na betonskim kolničkim pločama mostova, za sve ostale betonske konstrukcije i ne-prometne površine, kao i vodonepropusni sloj za parkirališta. Sika je jedini isporučitelj proizvoda za hidroizolaciju i zaštitu kolničkih ploča mostova i antikorozivnu zaštitu, s ETA 033 Certifikatom i BBA test reportom za strojno prskanu hidroizolacijsku membranu Sikalastic®-841 ST.

k45-sika-1-300OČEKIVANJA I TRENDOVI
Velika su očekivanja od proizvoda i rješenja iz segmenta hidroizolacija, kako u pogledu brzine i jednostavnosti primjene, tako i u pogledu zahtjeva za performansama proizvoda koji mogu zadovoljiti i najveće tehničke zahtjeve. Posebno je to važno kod sanacija i održavanja prometne infrastrukture, u zagađenom okolišu i kod kemijskih utjecaja iz tla i vode. Osim toga, kratki rokovi izvođenja radova dodatno stavljaju naglasak na potrebi za rješenjima koja mogu biti primijenjena u kratkim vremenskim rokovima. U posljednje vrijeme sve su važniji i globalno rastući zahtjevi u pogledu održivosti građevinskih proizvoda, gdje Sikalastic® proizvodi i rješenja pomažu zadovoljiti najnovije standarde. Sika s iskustvom duljim od 100 godina u proizvodnji i razvijanju sistemskih rješenja svakodnevno prati potrebe i zahtjeve svih svojih korisnika te promptno dorađuje postojeća, i kreira nova pouzdana rješenja.

ZANIMLJIVOST
Sikalastic® serije 8. korišten je  u hidroizolaciji kolničke ploče mosta “Sydney Harbour Bridge” u Australiji. Zahtjevi za hidroizolacijski sustav bili su jasno definirani, uključujući prionjivost, ispitivanje vlačne i savojne čvrstoće, kao i cikličke karakteristike. Glavni cilj je bio odabrati sustav koji može preuzeti pomake konstrukcije, koji može pružiti sposobnost premošćivanja pukotina, te smanjiti rizik od korozije i konstruktivnih oštećenja na kolničkoj ploči i čeličnoj konstrukciji. Zbog visokog prometnog opterećenja, vrijeme za sanaciju mosta moralo je biti smanjeno na minimum, te je za ugradnju potrebnog hidroizolacijskog sustava bio predviđen vrlo kratak vremenski okvir, a i potreba za budućim popravcima morala se svesti na minimum. Sika je sa Sikalastic® -om serije 8. bila sposobna ispuniti sve te zahtjeve, te se uspjela zaštiti i hidroizolirati površina od približno 50.000 m2 izloženog betona mosta, i to pri vrlo nepovoljnim vremenskim uvjetima tijekom samo jednog vikenda.

Sika Croatia d.o.o.