Fermacell Powerpanel H20

Zahtjevi koji se postavljaju na moderne građevne materijale postaju sve viši, također u porastu su interesi za brza i visokokvalitetna rješenja. FERMACELL nudi idealne cementno bazirane proizvode suhe gradnje za građevne primjene u suhoj gradnji. Powerpanel H2O je prikladan za zidove i stropove u mokrim i vlažnim prostorima sa trajnom i visokom izloženosti vlažnosti. U to se ubrajaju kupališta, wellness područja, tuširaone i sanitarne prostorije.

FERMACELL Powerpanel H2O je cementno vezana građevna ploča od laganog betona sa sandwich strukturom i obostranim ojačanjem površinskog sloja stropa iz alkalno otporne tkanine sa staklenom mrežom. Ona nudi brojne prednosti za konstrukcije zidova i stropova kod visokog naprezanja vlagom.

Područja uporabe

Unutarnje primjene za zidove i stropove, npr.:
– vlažne prostorije u domaćinstvima (kupaonice, tuševi)
– javne prostorije (bazeni, sanitarni prostori, Wellness centri)
– komercijalna područja (mljekare, pivovare, velike kuhinje)

Vanjske primjene:
– Spušteni stropovi
– Ovješene fasade

k45-fermacell-1-200Opće proizvodne prednosti Powerpanel H2O
Predodređen za mokre i vlažne prostorije – osobito otporno kod izloženosti habanju i na vodu, u unutarnjim i vanjskim prostorima. Izuzetno prikladno za kućanske prostorije i otvorene prostorije, npr. bazeni, kuhinje, kupaonice i wellness centri.

Izrazito stabilne i lagane – Powerpanel ploče se sastoje od laganog betona ojačanog staklenim vlaknima. Stabilne su i postojane na mehanička naprezanja uz malu težinu.

Nepropusnost na zrak i vjetar

Powerpanel H2O ploče su zračno izolirane i nepropusne na vjetar.
Također, potrebno je i lijepljene fuge klasificirati kao nepropusne na zrak i vjetar.
Priključci građevnih dijelova i i montažni otvori (npr. proboji kroz zidove, moraju se pažljivo zabrtviti.

Lak za obradu – FERMACELL Powerpanel možete obrađivati bez specijalnih alata.

Površina
Vidljiva strana je glatke površine oplate, površina laganog betona, stražnja strana lagano je valovita tj. baždarno nabrušena, cementno sive boje.

Premaz
Savršena podloga za poravnavanje površina špahtlom, premazivanje bojama, keramičke pločice, žbuku itd.

Građevinska biologija
Zavod za građevinsku biologiju u Rosenheimu ispitao je Powerpanel H2O i njegove proizvodne postupke u pogledu zdravog stanovanja i zaštite okoliša. Zahvaljujući odličnim rezultatima ispitivanja Powerpanel H2O dobio je ispitni žig “ispitano i preporučeno od “IBR”. Izdavanje certifikata “Proizvod smanjene emisije ” renomiranog eco-Instituta iz Kölna, pokazuje da Powerpanel H2O odgovara strogim zdravstvenim i ekološkim zahtjevima.

Zvučna izolacija
Dobra kvaliteta zvučne izolacije konstrukcija s Powerpanel H2O potvrđena je službenim ispitnim certifikatima koji vam stoje na raspolaganju.

Protupožarna zaštita
Zahvaljujući svom čistom mineralnom sastavu Powerpanel H2O ploče su negorive i ispunjavaju zahtjeve klase građevinskog materijala A1 prema DIN EN 13501-1. Zakonske građevne smjernice u skladu su s zahtjevima protupožarne zaštite za građevne dijelove. Za primjenu kod zidnih i stropnih konstrukcija dodijeljeni su ispitni certifikati od ovlaštenih njemačkih i europskih ispitnih instituta,koji dokazuju protupožarnu zaštitu građevnih dijelova s Powerpanel H2O.

fermacell GmbH