FERMACELL Firepanel A1

Zbog europskog usklađivanja protupožarnih ispitivanja za građevinske materijale, u mnogim zemljama u različitim područjima primjene određeni građevinski elementi mogu se realizirati samo s građevinskim materijalima klase A1. Nacionalna klasifikacija građevinskih elemenata zamijenjena je europskim klasifikacijskim sustavom.

Nova FERMACELL Firepanel A1 ploča ispunjava te visoke zahtjeve te tako nudi sigurno rješenje za preventivnu građevinsku protupožarnu zaštitu u Europi.

Sve poznate karakteristike FERMACELL gipsvlaknaste ploče u suhoj gradnji ostale su očuvane, ali su poboljšane protupožarne karakteristike građevinskog materijala i elementa. Riječ je o homogenoj, s vlaknima pojačanoj i gipsom omotanoj ploči za suhu gradnju s papirnim te dodatnim negorivim vlaknima te impregniranom radnom stranom.

Područje primjene za građevnu protupožarnu zaštitu u području zida i stropa.

FERMACELL Firepanel A1 osigurava za suhu gradnju sva poznata svojstva FERMACELL gipsvlaknaste ploče. Primjenjuje se u unutarnjim prostorima osiguravajući veće vrijednosti protupožarne zaštite za građevinski materijal i proizvod.

Područja primjene su npr.:
– Montažni zidovi s metalnom potkonstrukcijom
– Šaht zidovi i zidne obloge
– Spušteni stropovi

Posebna ekonomičnost FERMACELL Firepanel A1 gipsvlaknastih ploča se očituje u tome što je za izgradnju, protupožarnu zaštitu i vlažne prostore potreban samo jedan tip ploča.

k44-fermacell-t1-300Ponašanje građevinskih materijala u požarima klasificira se na temelju normi DIN 4102-1 ili DIN EN 13501-1. Klasifikacije se alternativno mogu primjenjivati za dokazivanje ponašanja u požarima.

k44-fermacell-t2-300Kriteriji za klasifikaciju prema DIN EN 13501-2
E = zaštita prostora (nepropusnost za dim i vatru)
I = toplinska izolacija (pod utjecajem požara)
M = mehanički utjecaj na zidove (izloženost udarcima)

Karakteristične vrijednosti

k44-fermacell-t5-300

Obrada
S uobičajenim uređajima za obradu drveta. Za rezanje se u načelu treba primjeniti uređaj s listovima pile od tvrdog metala. Preporuča se pri obradi gips i gips vlaknastih ploča, kod nastanka prašine, primjena zaštitne maske s filterom FFP1.

Razmak potkonstrukcije

k44-fermacell-t3-300

k44-fermacell-t4-300Skladištenje i transport ploča
FERMACELL Firepanel A1 gipsvlaknaste ploče se isporučuju na paletama i trebale bi se u načelu skladištiti horizontalno, na ravnoj i suhoj podlozi. Ploče koje su primile vlagu, smiju se obrađivati tek nakon što su se osušile.
Ploče na gradilištu treba transportirati u vertikalnom položaju.

Fermacell GmbH

k44-fermacell-s-400