Fermacell ploče za mokre i vlažne prostore

Zahtjevi koji se postavljaju na moderne građevne materijale postaju sve viši, također u porastu su interesi za brza i visokokvalitetna rješenja. FERMACELL nudi idealne cementno bazirane proizvode suhe gradnje za građevne primjene u suhoj gradnji.

k40-fermacel-01-200

 Powerpanel H2O

Prikladan za zidove i stropove u mokrim i vlažnim prostorima sa trajnom i visokom izloženosti vlažnosti. U to se ubrajaju kupališta, wellness područja, tuširaone i sanitarne prostorije. FERMACELL Powerpanel H2O je cementno vezana građevna ploča od laganog betona sa sandwich strukturom i obostranim ojačanjem površinskog sloja stropa iz alkalno otporne tkanine sa staklenom mrežom. Ona nudi brojne prednosti za konstrukcije zidova i stropova kod visokog naprezanja vlagom.

Područja uporabe

Unutarnje primjene za zidove i stropove, npr.:

  • vlažne prostorije u domaćinstvima (kupaonice, tuševi)
  • javne prostorije (bazeni, sanitarni prostori, Wellness centri)
  • komercijalna područja (mljekare, pivovare, velike kuhinje)

Vanjske primjene:

  • Spušteni stropovi
  • Ovješene fasade

Nepropusnost na zrak i vjetar

Powerpanel H2O ploče su zračno izolirane i nepropusne na vjetar. Fuge za ploče valja takoder klasificirati kao ljepljive fuge zrako-nepropusne, i

nepropusne za vjetar. Priključci građevnih dijelova i i montažni otvori (npr. proboji kroz zidove, moraju se pažljivo zabrtviti.

Opće proizvodne prednosti Powerpanel H2O

Predodređen za mokre i vlažne prostorije – osobito otporno kod izloženosti habanju i na vodu, u unutarnjim i vanjskim prostorima. Izuzetno prikladno za kućanske prostorije i otvorene prostorije, npr. bazeni, kuhinje, kupaonice i wellness centri.

Izrazito stabilne i lagane – Powerpanel ploče se sastoje od laganog betona ojačanog staklenim vlaknima. Stabilne su i postojane na mehanička naprezanja uz malu težinu.

Lak za obradu – FERMACELL Powerpanel možete obrađivati bez specijalnih alata.

Powerpanel TE

Podni elementi za izgradnju vlažnih prostora bez barijera. Elementi su posebno prikladni za podove s jačim opterećenjem vlažnosti. Podovi s podnim odvodima izvedivi su sa posebnim razvijenim “elementima za tuševe”.

FERMACELL Powerpanel TE sastoji se od dviju cementno povezanih građevinskih ploča od laganog betona sa sandwich strukturom i obostranom armaturom iz alkalno otporne tkanine sa staklenom mrežom. Pomoću 50 mm širokog stepenastog pregiba ploče se mogu međusobno lijepiti, stegnuti vijcima tj. skobama.

  • Powerpanel nije goriv i odgovara klasi građevnih materijala A1.
  • Elementi se mogu kombinirati s prikladnim toplovodnim i električnim podnim grijanjem.

FERMACELL Powerpanel TE je izuzetno primjenjiv kao suhi estrih u podnim područjima s visokim naprezanjem vlagom (klasa A21 (potrebno prikladno brtvljenje).

FERMACELL Powerpanel TE sustav za podnu odvodnju za podove u mokrim prostorijama

Sustav podne odvodnje od FERMACELL-a za stanovanje bez barijera, nudi arhitektima i planerima moderna i ekonomična rješenja. U Powerpanel TE sustav podne odvodnje pripadaju podna odvodnica tj. element za tuš, te pribor za odvod s mogućnosti izbora s vertikalnim ili vodoravnim odvodom. Elementi se sastoje od dvije ploče. Donja ploča debljine 10 mm, preklopljena je s 4-strane za 50 mm, (1200×1200 element s 3-stranim preklopom). Gornja ploča debela je 25 mm i ima nagib prema otvoru za otjecanje od oko 2%.

Fermacell GmbH