Fermacell Firepanel A1

Nova dimenzija u protupožarnoj zaštiti kod suhe gradnje

U cijeloj Europi se za zgrade iz javnog sektora u suhoj gradnji sve više traže obloge klase A1 (negorivo). Razlog tome je europsko usklađivanje protupožarnih ispitivanja i klasifikacija što dovodi do pooštravanja nacionalnih zahtjeva za građevinske materijale i građevinske elemente.

k39-fermacell-t1-300Posebno za takvu uporabu razvijena je ploča FERMACELL Firepanel A1. To omogućuju nova receptura i uporaba nezapaljivih vlakana.

Sve poznate karakteristike FERMACELL gipsvlaknaste ploče u suhoj gradnji ostale su očuvane, ali su poboljšane protupožarne karakteristike građevinskog materijala i elementa. Riječ je o homogenoj, s vlaknima pojačanoj i gipsom omotanoj ploči za suhu gradnju s papirnim te dodatnim negorivim vlaknima te impregniranom radnom stranom.

k39-fermacell-t2-300Područje primjene za građevnu protupožarnu zaštitu u području zida i stropa.
FERMACELL Firepanel A1 osigurava za suhu gradnju sva poznata svojstva FERMACELL gipsvlaknaste ploče. Primjenjuje se u unutarnjim prostorima osiguravajući veće vrijednosti protupožarne zaštite za građevinski materijal i proizvod.

Područja primjene su npr.:
– Montažni zidovi s metalnom potkonstrukcijom
– Šaht zidovi i zidne obloge
– Spušteni stropovi
Posebna ekonomičnost FERMACELL Firepanel A1 gipsvlaknastih ploča se očituje u tome što je za izgradnju, protupožarnu zaštitu i vlažne prostore potreban samo jedan tip ploča.

k39-fermacell-t3-300Obrada
S uobičajenim uređajima za obradu drveta. Za rezanje se u načelu treba primjeniti uređaj s listovima pile od tvrdog metala. Preporuča se pri obradi gips i gips vlaknastih ploča, kod nastanka prašine, primjena zaštitne maske s filterom FFP1.

Skladištenje i transport ploča
FERMACELL Firepanel A1 gipsvlaknaste ploče se isporučuju na paletama i trebale bi se u načelu skladištiti horizontalno, na ravnoj i suhoj podlozi. Ploče koje su primile vlagu, smiju se obrađivati tek nakon što su se osušile.
Ploče na gradilištu treba transportirati u vertikalnom položaju.

Fermacell GmbH