Bosch kompaktne kondenzacijske centrale

Bosch predstavlja nove kompaktne kondenzacijske centrale serije Condens FM. Opremljene su inovativnom „Solar inside“ tehnologijom aktivne solarne optimizacije, koja predstavlja jedno od najekonomičnijih rješenja toplinskih sustava. Aktivna solarna optimizacija odnosi se na kombinirani rad plinskog kondenzacijskog uređaja i solarnog sustava, upravljan Bosch regulacijom. Rad regulacije temelji se na praćenju i pohrani parametara vremenskih uvjeta na licu mjesta. Prednosti aktivne solarne optimizacije su ušteda primarne energije za grijanje potrošne tople vode do 15%, smanjeni broj uključivanja kondenzacijskog plinskog uređaja, produženi vijek trajanja uređaja, smanjena emisija stakleničkih plinova i ostalih produkata izgaranja i povećanje stupnja solarne pokrivenosti do 10% za obiteljske kuće.

Bosch Vam nudi 3 različite kompaktne kondenzacijske centrale:

1.inddCondens 3000 FM
Bosch prostorno štedljivo rješenje
Condens 3000 FM opremljen je najsuvremenijim spremnikom za slojevitu akumulaciju. 75-litarski spremnik za slojevitu akumulaciju pruža vam komfor potrošnje tople vode približno isti kao i uobičajeni 150lit. spremnik. Ovaj spremnik funkcionira na sljedeći način: slojevito punjeni spremnik preko visokoučinskog izmjenjivača topline zagrijava samo male količine vode na traženu temperaturu. Ove količine vode se odozgo slojevito akumuliraju u spremniku. Na taj način je topla voda odmah na raspolaganju. Sa slojevito punjenim spremnikom možete profitirati od svih prednosti moderne pripreme tople vode: troškovi su osjetno niži. Možete uštedjeti i na prostoru jer slojevito punjeni spremnik radi energetski učinkovito i zbog toga je u omjeru prema učinku tople vode puno manjih dimenzija od uobičajenog spremnika.

Sa svojih 440x1760x465mm potrebno vam je manje od 0,5m2 površine. Za postavljanje se mogu optimalno iskoristiti i male stambene prostorije, a skučeni uvjeti ugradnje ne predstavljaju nikakav problem. Ušteđeni prostor iskoristite za neke druge korisne svrhe.

Condens 5000 FM
Nudi ekološki pouzdanu kondenzacijsku tehnologiju za grijanje i pripremu tople vode
S novom Eco funkcijom slojevitog punjenja možete dodatno uštedjeti energiju za pripremu tople vode. U Eco pogonu regulacija se brine za zadovoljavajući, ali ipak po mogućnosti manji volumen tople vode. Plinskim dogrijavanjem spremnika upravlja se vrlo suzdržano i gubici zbog stalne pripravnosti nepotrebnog dijela sadržaja tople vode se svode na minimum. Ako vam je međutim brzo potrebna vrlo velika količina tople vode, u svakom trenutku možete jednostavnim pritiskom na tipku promijeniti način rada uređaja na Comfort. Kondenzacijski uređaj sada zagrijava veliki volumen vode. I s ovim načinom rada možete profitirati, budući da se kombinacijom učinka kondenzacije i tehnologije slojevitog punjenja spremnika tople vode zajamčeno smanjuje utrošak energije za pripremu tople vode. Ova funkcija je uvijek na raspolaganju. Jednostavnom promjenom s Eco na Comfort, volumen tople vode će se prilagoditi vašim željama.

k34-RobertBosch-01-300.jpgS Condens 5000 FM možete profitirati od velikog broja inovativnih komponenata koje doprinose štednji energije. S energetski učinkovitom crpkom, u kombinaciji s inteligentnim, optimiziranim načinom rada crpki, možete uštedjeti do 90% struje u usporedbi s uređajima s uobičajenim trostupanjskim crpkama sustava grijanja. Zahvaljujući posebno širokom području modulacije, proizvodnja toplinske energije se bestupnjevito prilagođava stvarno potrebnom toplinskom učinku. Crpka za akumulaciju spremnika radi isto tako visokodjelotvorno, a za pripremu tople vode troši se samo minimum struje.

Condens 5000 FM
Solarna varijanta
Posebno ekološki prihvatljivo i kompaktno rješenje je solarna varijanta naše Condens FM serije. Iza privlačnog dizajna skriva se visoka tehnologija i kompletna solarna oprema. Bivalentni spremnik do 210lit. s tehnikom slojevite akumulacije jamči maksimalno iskorištenje energije na minimalnom potrebnom prostoru. S Condens 5000 FM možete osjetno smanjiti Vašu ukupnu potrošnju energije za grijanje i pripremu tople vode. I Condens 5000 FM opremili smo energetski učinkovitom crpkom s optimiranim načinom rada za osjetno smanjenje potrošnje struje. Inteligentna akumulacija spremnika u sklopu Eco funkcije slojevite akumulacije, dodatno smanjuje potrošnju energije za pripremu tople vode na minimum.

 

Robert Bosch d.o.o.