Bosch toplinska tehnika – sanacija dimnjaka i kondenzacijska tehnologija

Bosch toplinska tehnika nudi jedinstveno rješenje sanacije dimnjaka starih objekata i objekata novogradnje. Potreba sanacije dimnjaka proizlazi prvenstveno iz zahtjeva sigurnosti, te omogućava primjenu kondenzacijske tehnologije grijanja, koja kao ekonomično i ekološki prihvatljivo rješenje predstavlja standard današnjice. Stari dimnjaci ugrožavaju život i zdravlje stanara, te potrebu sanacije treba shvatiti krajnje ozbiljno.

Dimovodno-zrakovodni sustav Bosch toplinske tehnike s višestrukim priključkom kondenzacijskih uređaja pokazao se idealnim rješenjem sanacije starih sustava grijanja, ali i pripreme za nove sustave u novogradnji, pokazavši da je usprkos nešto većoj početnoj investiciji dugoročno najisplativiji. Omogućava priključak većeg broja kondenzacijskih uređaja na jedan sustav, štedeći pritom skupocjeni prostor. Ujedno je sa stanovišta izvedbe najprihvatljiviji zbog minimalnih građevinskih zahvata.

Sanacija sustava uglavnom proizlazi iz dva razloga: zbog neispravnih i neodgovarajućih dimnjaka, te zbog zastarjelog i neekonomičnog sustava grijanja. Prvenstveni cilj sanacije je sigurnost korisnika, a nadalje se ostvaruju prednosti povećanog komfora, isplativosti investicije zbog veće iskoristivosti energenta i manjih troškova održavanja kondenzacijskih uređaja, te manje štetnog utjecaja na okoliš. Kondenzacijski uređaji koriste toplinu sadržanu u dimnim plinovima nastalim izgaranjem, ostvarujući time i do 30% veću iskoristivost plina, te stoga predstavljaju standard razvijenih europskih zemalja. Nekretninama, bilo da se radi o starim objektima ili novogradnji, znatno povećavaju vrijednost na tržištu. Samim time, investitori i sanacijski stručni partneri ostvaruju prepoznatljivost povezanu s modernom tehnologijom i pouzdanošću.

Sustav sanacije s višestrukim dimovodnim priključkom kondenzacijskih uređaja Bosch toplinske tehnike danas već ima bogato iskustvo primjene u Europi i Hrvatskoj. Stoga je razumno opravdano iskoristiti dokazane prednosti ovog sustava na vrijeme. Ne budite spremni prihvatiti izbor sustava koji će i nakon sanacije Vaš novac bacati kroz dimnjak, i koji neće biti u skladu s europskim normama. A posebice ne dopustite da takvu odluku donesu drugi. Informirajte se o mogućnostima koje Vam Bosch toplinska tehnika stavlja na raspolaganje, i o opremi koja se nalazi u Vašem sadašnjem ili budućem stambenom prostoru. Jedino ćete tako upoznati mogućnosti koje današnja vrhunska tehnologija stavlja u službu sigurnosti i komfora Vaše obitelji. Zahtijevajte najbolje, jer na to danas imate pravo i mogućnosti. Imajte na umu da je ulog u sigurnost i najviši stupanj iskorištenja energije trajna vrijednost.

  • k31-Bosch-01-300.gifpovećana sigurnost
  • brz i jednostavan zahvat
  • isplativa investicija
  • energetska učinkovitost
  • ekološka prihvatljivost
  • iskoristivost postojećih kanala dimnjaka
  • ušteda prostora
  • mogućnost priključka većeg broja uređaja na jedan kanal
  • normirani sustav u skladu sa zahtjevima EU
  • bogato iskustvo u primjeni

Robert Bosch d.o.o.