Novi plinski kondenzacijski kotao ecoVIT

U zadnjem kvartalu ove godine očekuje nas novost u Vaillantovom prodajnom programu, riječ je o plinskom kondenzacijskom kotlu ecoVIT – 4. generacije.
ecoVIT kotlovi bili su do sada jedini kondenzacijski uređaji koji još nisu imali elektronsku ploču s eBUS vezom što je ujedno jedna od najznačajnijih promjena u ovoj novoj, četvrtoj generaciji kondenzacijskog kotla. Novi ecoVIT kotao će uslijed nove, ugrađene e-BUS veze biti moguće spajati i s regulacijama calorMATIC 392/392 f i calorMATIC 430/430 f. Ove regulacije omogućit će optimalan  rad kondenzacijskog kotla kao i pripreme potrošne tople vode uz maksimalnu štednju energije.

HRKorak409.inddMultifunkcionalni modul koji se koristi za elektroničko upravljanje vanjskih komponenata sustava (kao npr. dodatna crpka, cirkulacijska crpka PTV, magnetni ventil itd.) je modul „2 od 7“ ili tehničke oznake VR 40 koji je jedini kompatibilan s eBUS elektronskim pločama.
Nazivni toplinski učini ostali su isti kao i kod prethodne, treće generacije 22, 28, 36, 47 i 65 kW a moguć je pogonski rad na zemni plin (svi modeli) ili UNP (svi modeli osim verzije od 65 kW). Time je znatno prošireno područje primjene odn. moguće ugradnje  ovog kondenzacijskog kotla.

HRKorak409.inddIako prepoznatljiv po ionako  tihom pogonskom radu, četvrtu generaciju odlikuje još tiši rad, a postignut je ugradnjom prigušnice na sustavu za dovod zraka i odvod dimnih plinova. Velika pozornost je posvećena procesu paljenja što je rezultiralo ugradnjom novih elektroda kao i „jedinice za upravljanje“. Navedene promjene su od velike važnosti kada je sustav za dovod zraka i odvod dimnih plinova dulji od 20m jer osiguravaju tih rad u cjelokupnom modulacijskom području rada plamenika i ventilatora.

Za pripremu potrošne tople vode u prodajnom programu se i dalje nalazi spremnik actoSTOR VIH K 300 koji je dizajnom kao i načinom pripreme potrošne tople vode u potpunosti usklađen s ecoVIT kotlom i time omogućuje maksimalno usklađen način rada i maksimalnu štednju energije.

Nova generacija ecoVIT-a i dalje će biti vrh ponude Vaillant kondenzacijskih uređaja objedinjavajući visoku tehnologiju, kvalitetu i dizajn.

Vaillant GmbH