Vaillant solarni sustavi

Priroda nudi najbolja rješenja za veliki broj problema, a na nama je da ih prepoznajemo i primijenimo. Rješenje za energetsku krizu, smanjenje troškova te zaštitu okoliša udaljeno je svega 150 milijuna km od nas. Sunčeva energija koja se emitira svaki dan prema Zemlji veća je od ukupne energetske potrebe čovječanstva za jednu cijelu kalendarsku godinu. Zahvaljujući svom geografskom položaju, Hrvatska ima odlične uvjete za iskorištenje sunčeve energije tijekom cijele kalendarske godine. Vaillant kao vodeći Europski proizvođač sustava za grijanje i pripremu PTV danas u ponudi ima i najopsežniji program solarnih sustava s naglaskom na pretvornike (kolektore) koji pretvaraju sunčevu energiju u korisnu toplinu za potporu grijanju i pripremu PTV.

HRKorak209.inddTermosifonski sustavi auroSTEP pro se smatraju najjednostavnijim sustavima za solarnu pripremu PTV s osjetno nižom cijenom u odnosu na konvencionalne sustave. Prodaju se u tri inačice sa spremnicima od 150 ili 200 l i jednim pločastim kolektorom te 300 l i dva pločasta kolektora.

auroSTEP je također solarni sustav za pripremu PTV koji funkcionira na tzv. ‘drain back’ principu.  Instalacija nije u potpunosti ispunjena sa solarnom tekućinom i nije pod tlakom. Sustav odlikuje jednostavnost instalacije (svega tri komponente: kolektori, cijevi i spremnik s integriranom hidraulikom i elektronikom) te rješenom problematikom pregrijavanja kolektora. Razlikujemo tri inačice auroSTEP sustava:

  • Prva se sastoji od monovalentnog spremnika od 150 l i jednog pločastog kolektora VFK 135 D. PTV se predgrijava putem solarne energije i po potrebi dogrijava pomoću Vaillantovog električnog ili plinskog protočnog ili kombiniranog uređaja.
  • Druga je monovalentni spremnik od 250 l i dva pločasta kolektora VFK 135 D. PTV se zagrijava putem solarne energije i po potrebi dogrijava električnim grijačem.
  • Treća je bivalentni spremnik od 250 l i dva pločasta kolektora VFK 135 D. PTV se zagrijava putem solarne energije i po potrebi dogrijava Vaillantovim uređajem za grijanje.

Osim navedenih, predefiniranih sustava koji se prodaju u paketima i nije ih moguće proširivati, Vaillant nudi opsežan program solarnih proizvoda za individualno dimenzioniranje.

HRKorak209.inddPločasti kolektori VFK 125/145 – vrh europske ponude u kvaliteti, testirani od „ESTIF-a“. Moguća ugradnja na ravni i kosi krov ili u krov.

Vakuumski kolektori VTK 570/1140 – sam vrh ponude solarnih kolektora, namijenjeni instalacijama koje tijekom cijele godine pri različitim vremenskim uvjetima imaju maksimalnu moguću apsorpciju dozračene sunčeve energije. Moguća ugradnja na ravni ili kosi krov odnosno na fasadu.

Spremnici su prilagođeni različitim potrebama od najjednostavnijih bivalentnih za pripremu PTV od 300, 400 i 500 l, preko kombiniranih od 750 i 1000 l (spremnik u spremniku za korištenje sunčeve energije za grijanje i PTV) do međuspremnika za kompleksnije instalacije od 1000 l.

Solarna podstanica TWS za veće zahtjeve PTV koja na protočnom principu zagrijava istu. Integriranim 61 ili 98 kW pločastim izmjenjivačem zajamčen je visok komfor pripreme PTV.

auroCOMPACT je kondenzacijski, kompaktni kotao s integriranim spremnikom PTV koji objedinjuje tri napredne tehnologije: kondenzacijski uređaj, solarna priprema PTV i laminarna tehnologija zagrijavanja PTV.

Vodeća pozicija Vaillanta osigurana je sofisticiranom tehnologijom i kvalitetom uz visoku stručnost Vaillantovih inženjera koji investitorima stoje na raspolaganju savjetima i pri dimenzioniranju sustava.

Vaillant GmbH