Pametna električna podna grijanja

S djelatnošću zastupanja inozemnih tvrtki, te distribucijom i ugradnjom njihovih proizvoda bavimo se više od 20 godina. Tako smo i generalni zastupnik tvrtke Raychem koja zapošljava preko 2000 ljudi koji djeluju u 56 zemalja. Jedna od djelatnosti koju zastupamo su podna, posebno električna grijanja, koja se sve češće koriste u našim domovima. Navedimo nekoliko osnovnih razloga.

Komfor i ušteda energije
S obzirom da se ugrađuju vrlo blizu podne površine, omogućuju brzo zagrijavanje. Sobna temperatura može biti niža za cca 2°C od, npr., radijatorskog grijanja.

Zdravo i sigurno grijanje
Pod je uvijek suh, onemogućuje stvaranje plijesni ili gljivica, a čišćenje poda je olakšano.
Zahvaljujući konstrukciji s dvožilnim grijaćim kabelom, mogućnost stvaranja elektromagnetskih zračenja smanjena je na najmanju moguću mjeru.

Jednostavna ugradnja u sve vrste podova
Ugrađuje se izravno ispod podne podloge, te tako ne smanjuje raspoloživu visinu prostorija. Mogu se montirati ispod svih podloga, npr. pločica, mramora, parketa, laminata. Montiraju se izravno na postojeće podloge (drvo, beton) i tako potpuno eliminiraju dodatne radove, kao i stvaranje dodatne prašine, buke,…

HRKorak209.inddT2Blue – fleksibilni grijaći kabel za podno grijanje

Pogodan za izravnu ugradnju u samonivelirajuću masu, glazuru ili beton. Idealan za tlocrtno kompleksne površine. Dolazi s tvornički ugrađenim hladnim krajem. Željena izlazna snaga postiže se različitim razmacima postavljanja grijaćeg kabela. Pogodan za montažu u utore na glazuri bez povećanja ukupne visine poda.

Najčešće primjene: kupaonice, stubišta, dnevni boravci, stakleni vrtovi.

T2QuickNet (tanka samoljepljiva grijaća mrežica)

Tanka T2QuickNet grijaća mreža je idealan izbor prilikom adaptiranja, pogotovo za keramičke pločice. Izrazito tanka mreža (3 mm) polaže se izravno na ljepilo. Može se montirati na sve podloge koje su dovoljno toplinski izolirane.

T2QuickNet isporučuje se u 2 verzije: popularna verzija 90 W/m2 ili, tamo gdje je potrebna veća snaga, u verziji od 160 W/m2.

T2Reflecta (sustav podnog grijanja koje smanjuje potrošnju energije)

T2Reflecta sustav objedinjuje T2Red grijaći kabel i ploče stiropora prekrivene aluminijskom folijom. Na taj se način smanjuje potrošnja energije za 20%. Osim što smanjuju potrošnju, te ploče osiguravaju i jednoliku raspodjelu topline. Taj je sustav najbolji izbor za suhe prostorije u kojima je položen parket ili laminat. Mogu se prilagoditi svim veličinama prostorija, a montirati se mogu na različite podloge.

5 dobrih razloga za odabir Raychem pametnog električnog podnog grijanja:

  1. Komfor i sigurnost
  2. Jednostavna i brza montaža bez potrebe za održavanjem
  3. Energetska učinkovitost i smanjenje troškova
  4. Mogućnost montaže ispod svih podnih podloga
  5. Trostruka garancija:
  • 12 godina jamstveno razdoblje
  • materijali bez PVC sastojaka
  • niska razina elektromagnetskih zračenja

Elgri d.o.o.