Estrih elementi

Boljom zvučnom i toplinskom izolacijom do većeg konfora stanovanja FERMACELL – Estrih – Elementi namijenjeni za novogradnju i sanacije.Zahvaljujući uvjerljivim FERMACELL sistemima podnih podloga učinimo jednom kraj škripavim podovima od dasaka, te podovima na kojima nam je hladno.
Na taj način ćete, osjetno podižući razinu kvalitete stanovanja, od svojih kuća i stanova jednostavno dobiti više. Naime, s FERMACELL sistemima doslovno na svakom koraku dobivate dobre savjete, i to ne samo kad se radi o pregradnim zidovima i uređenju potkrovlja, nego i kad je riječ o podovima. FERMACELL estrih sistemi za podne podloge imaju odlučujuće prednosti:
– djelotvornu toplinsku izolaciju
– visoku razinu prigušenja zvukova uzrokovanu cirkulacijom zraka i koračanjem
– nedvosmisleno povišenje razine protupožarne zaštićenosti.

Za FERMACELL estrih elemente raspolažemo europskim tehničkim odobrenjem (ETA) koje vrijedi širom cijele Europe. Iz tog odobrenja su razvidna sva njihova tehnička svojstva. Ovome treba dodati: FERMACELL elemente za podne podloge, kao i sve nadgradne komponente za taj sustav možete koristiti na najrazličitijim područjima te u okviru rješavanja najrazličitijih problema, kao što su primjerice:
– adaptacija (naročito kad se radi o saniranju stare gradnje)
– novogradnja
– gradnja uredskih i upravnih prostora
– stambeno područje
– kućne prostorije s mokrim čvorovima
– kad je riječ o poravnavanju po visini, kao i o poravnavanju razine neravnih podova.

Svojstva materijala:
FERMACELL proizvodimo od homogene mješavine gipsanih i papirnih vlakana koja se dobivaju u okviru postupka recikliranja.
Pri tome se FERMACELL elementi za podne podloge sastoje od po dvije međusobno vezane, naročito stabilne FERMACELL ploče koje mogu imati debljinu od 10 mm ili 12,5 mm. Obje ove gips vlaknaste ploče položene su jedna prema drugoj s pomakom od 50 mm, čime nastaje široki stepenasti utor.

U različitim izvedbama
FERMACELL elemente za podne obloge možete dobiti u različitim izvedbama koje, već prema području gdje ćete ih koristiti, nudimo s kaširanjem ili bez njega. Stoga su FERMACELL elementi za podne podloge idealno prikladni za različite zadaće:
– protupožarna zaštita
– zvučna izolacija/izolacija od zvukova koji nastaju od cirkulacije zraka/koračanjem.
– toplinska izolacija
– sustavi podnog grijanja
– podne obloge po kojim se hoda

U skladu s profilom Vaših zahtjeva postoji mogućnost da se, kao nadopuna ovih izvedbi, s FERMACELL elementima za podne podloge proizvedu i brojne nadgradnje ovih sustava. FERMACELL element za podne podloge: suha površina ploče s mnogim prednostima.
– Viša razina komfora stanovanja.
– Elemente je moguće položiti brzo i lagano.
– Vrijeme potrebno za ugradnju je veoma kratko, a otpadnih ostataka pri rezanju gotovo da i nema.
– Iz činjenice da je težina mala proizlazi okolnost da se ne stvaraju nikakvi statički problemi. Prednosti su naročito izražene kod laganih ploča u području gradnje gotovih i drvenih kuća, kao i pri adaptaciji.
– Pojedini nadgradni elementi sustava nude mogućnost poravnavanja po visini i razini.
– Nije potrebno gubiti vrijeme čekajući sušenje. Nakon što se ljepilo skrutne, odmah je moguće započeti sa sljedećim radovima.

Uz ova praktična svojstva, FERMACELL pokriva i bitne građevinsko -fizikalne zahtjeve:
– protupožarna zaštita
– zvučna izolacija
– toplinska izolacija

Fermacell