Aparati za varenje

U segmentu pokrivanja podova, sve veću ulogu imaju elastični podovi. Polaganje takvih podova vrlo uspješno osiguravamo zavarivanjem vrućim zrakom već nekoliko desetljeća. Ova se tehnologija udomaćila širom svijeta bez obzira da li se radi o postavljanju elastičnih podova u dizalima, tramvajima, željeznicama pa sve do bolnica. U međuvremenu su testirane i mnoge druge metode ali obično bez uspjeha.

korak308.inddNaravno, zavarivanje vrućim zrakom ima svoja pravila koja je potrebno poštivati kako ne bi došlo do grešaka prilikom zavarivanja:
– prevelika temperatura vrućeg zraka može dovesti do uništenja površine poda ili do izgleda spoja sličnog narančinoj kori
– loša priprema spoja (ukoliko rubovi nisu oštro odrezani) dovodi do slabog i nepotpunog spoja

korak308.inddBez obzira da li je riječ o plastičnim posudama ili elastičnim podovima, fizika zavarivanja je ista. To podrazumijeva sljedeće principe koje uvijek morate uzeti u obzir:
– međusobno možete zavarivati samo iste materijale iz razloga potrebe različitih temperatura za zavarivanje pojedinih vrsta materijala
– parametri temperature, pritiska, vremena i brzine su glavni utjecajni faktori zavarivanja

Tvrtka Janser d.o.o. u svojoj širokoj ponudi programa za opremanje unutarnjeg prostora, polaganja podova i trgovinu podnim oblogama, u segmentu obrade elastičnih podnih obloga nudi svojim kupcima lepezu proizvoda “Leister” namijenjenih zavarivanju elastičnih podova. Asortiman ponude pokriva segmente kako ručnog, tako i strojnog zavarivanja.

Leister TRIAC S
Ručni aparat za varenje s univerzalnom primjenom za zagrijavanje, zavarivanje, savijanje i stezanje termoplastičnih materijala. Predviđen je za dugotrajan rad, ugrađena je hlađena zaštitna cijev grijača.

Leister HOT-JET S
Najmanji ručni uređaj s elektronskim podešavanjem temperature i količine zraka, ima ugrađenu elektronsku zaštitu grijača. Namijenjen je za reparature na varnim šavovima, radove u kutovima i svodovima kao i skučenim mjestima

Leister TRIAC PID
Ručni aparat za zavarivanje serijski opremljen s elektronskom regulacijom i univerzalnim adapterom te cijevi grijača s hladnom zaštitnom cijevi. Ugrađen zaslon za digitalno prikazivanje temperaturnih SOLL i IST vrijednost

Leister UNIFLOOR
Profesionalan stroj za zavarivanje elastičnih podova koristi se za zavarivanje većih površina. Specijalna sapnica s tehnologijom “zračnog noža” razvijena je za podove pokrivene PUR-om. Postoji mogućnost podešavanja pokretačkog mehanizma i temperature te fleksibilna zidna spojka za isključivanje koja reagira pri svakom dodiru s kutom.

Za sve navedene aparate, u ponudi je i veliki izbor pratećeg pribora i opreme od raznih vrsta sapnica (standardnih, ultra brzovarnih, specijalnih te sapnica za završnu obradu), alata za varenje (blanja za obradu varnog šava, noževa za struganje, dijamantnih bruseva).

Janser d.o.o.