Suha gradnja, suha montaža …

Bilo da je riječ o novogradnji ili adaptacijama, pri izboru poslovnog partnera koji će odraditi određeni segment poslova, tražimo pouzdanog partnera koji će posao odraditi kvalitetno i u dogovorenom roku.
Ukoliko je riječ o suhoj montažnoj gradnji i polaganju laminata, tvrtka Laser d.o.o. sigurno je dobitna kombinacija. Profesionalno će odraditi sve zahtjeve koje pred njih postavite. Knauf montažna izgradnja je univerzalno primjenljiv postupak građenja od poda do stropa, gips od kojeg se sastoje Knauf ploče pouzdan je građevinski materijal koji poboljšava udobnost stanovanja. k022-laser-00-200.gifGrađenje je brzo, omogućena je jednostavna izrada i montaža, a nema niti naknadnog razbijanja zidova u cilju polaganja instalacija, s obzirom da se sve cijevi i žice postavljaju u šupljinu zida ili stropa za vrijeme izgradnje. Osnovne prednosti suhomontažne izgradnje su:

– brzina, ekonomičnost i fleksibilnost
– male debljine i težine pregradnih zidova
– veća čistoća s manje građevinskog otpada
– nema sušenja, te je omogućena daljnja obrada površina

Laser d.o.o. po dogovoru postavlja i podne sisteme koje Knauf proučava već 20 godina i proizvodi ekološke podne sisteme najviše kvalitete kojima se velikom brzinom izrađuju ravne površine, kako u novogradnji tako i kod adaptacija starih objekata. Knauf podni sistemi također se polažu suhim postupkom, te se samim tim ne unosi dodatna vlaga i dodatna težina u izgrađeni prostor, te u većini slučajeva nema potrebe za dodatnim pojačanjima iz statičkih razloga, a odmah nakon montaže podovi su prohodni.

k022-laser-01-300.gifDo modernog stanovanja  hodom po laminatu

Sve veća popularnost laminatnih podova proizlazi iz činjenice ispunjenja visokih zahtjeva takvih podova u vidu jednostavnosti održavanja, njihove čvrstoće, estetskog izgleda koji se kreće kroz široku lepezu od drvnih uzoraka, preko imitacija keramičkih pločica, pluta do umjetničkih podova. “Krivac” velike širine ponude je dekorativni sloj laminata čija granica je samo ljudska mašta. Naime, laminatni podovi se sastoje od četiri dijela. Osnova je HDF ploča koja zahvaljujući velikoj gustoći laminatima daje čvrstoću. Otpornost na habanje na sebe preuzima pokrovni sloj koji je proziran kako bi do naših očiju pogled dopirao do – dekorativnog sloja. Na donjoj strani podne obloge nalazi se sloj koji sadrži melamin i impregniran je smolom, a služi za uravnoteženje gornjih slojeva obloge.

Laminatne podove moguće je postavljati samo na ravnim, čvrstim i čistim podlogama. Ukoliko je podloga neravna, potrebno je neravnine brusiti ili koristiti masu za izravnavanje. Kako bi eliminirali prenošenje buke koju stvara hodanje po laminatnom podu, a ujedno poboljšali toplinsku izolaciju, preporuča se postavljanje podloge za laminatne podove. Može se koristiti poliester ili pluto.

Zahvaljujući postavljanju laminata kao plivajućeg poda, laminat se ne lijepi direktno na podlogu nego se samo međusobno spajaju pojedini elementi laminatnog poda, čime smo sačuvali neoštećenu podlogu, a postavljeni pod u svakom trenutku možemo jednostavno ukloniti, što je vrlo praktično rješenje za kasnije adaptacije. Također, laminatne podove možemo postavljati i u prostorima u kojima su instalirana podna grijanja.

Laser d.o.o.