Uklanjanje starih obloga

Glodalica za saniranje RGP 80-8 E
U segmentu graditeljstva osim gradnje novih objekata, veliki segment poslova obuhvaćaju procesi saniranja i renoviranja uslijed dotrajalosti zidova i podova (zamjena podne obloge, izmjena keramičkih pločica, …) Da bi saniranje izveli uspješno, prije nanošenja novih obloga ili presvlačenja, potrebno je ukloniti “star obloge” kako bi nosiva podloga ostala dugotrajno izdržljiva. Pomoć u ovim poslovima nudi nam PROTOOL koji je izradio asortiman strojeva za saniranje s RGP 80-8 E. Nudi nam kompaktan priručni uređaj za obradu stropova, zidova i podova.

k021-alago-00-200.gifRiječ je o kompaktnoj, fleksibilnoj glodalici pogonjenoj snažnim motorom od 750 W, težine 3,7 kg. Konstantnu brzinu pod opterećenjem osigurava stabilizacijska elektronika s tahogeneratorom. Elektronika također nudi:

  • regulaciju brzine vrtnje
  • meki zalet
  • štiti motor od preopterećenja

Jedna od prednosti stroja je točno namještanje dubine glodanja čime se povećava ravnost i kvaliteta obrađene površine. “Vibrastop” je dodatna ručka s poliuretanskim plaštom  za dodatno prigušenje vibracija.

korak_108.inddS obzirom da je kod procesa glodanja i brušenja prisutnost prašine nezaobilazna, isto tako su nezaobilazni i odsisni pokrov i priključak za odsisavanje prašine. Naročito je po zdravlje štetna fina prašina koja prodire u pluća, koja nastaje kod obrade čestica pijeska. iz tog razloga se preporučuje upotreba uređaja za djelotvorno odsisavanje. Osim zaštite korisnika, djelotvornim odsisavanjem prašine povećavamo učinak skidanja na alatima, produljuje se tajnost, a smanjuje potreban rad na kasnijem čišćenju.

Ovisno o poslu koji trebate obaviti s glodalicom za saniranje, proizvođač isporučuje glodalicu s raznim alatnim glavama koje pokrivaju mogućnost saniranja, odnosno skidanja svih vrsta starih premaza, žbuka, ostataka ljepila, zaštitnih premaza. U ponudi su dijamantne ploče različitih veziva za stari tvrdi beton, abrazivni svježi beton, epoksidne smole, kao i ploče od tvrdog materijala za uklanjanje elastičnih obloga, lateks i uljnih boja, te za obradu gipsa i poroznog betona …

Alago d.o.o.