Weasel – poluautomatski robot

Kvalitetno brušenje, jednostavno rukovanje i visoka učinkovitost bili su skoro nespojivi zahtjevi kada se radi o površinskoj obradi parketa sve do pojave prvog poluautomatskog  robota za brušenje drvenih podova Weasel.

Brušenje se obavlja s jednim rotirajućim brusnim prstenom koji  križno obrađuje podlogu te u usporedbi s dosadašnjim brusilicama koje brušenje obavljaju valjkom, stvara se ravna i čista površina. Umjesto dosadašnja tri procesa brušenja, Weasel koristi dva procesa. k20-janser-1-300.jpgGrubo brušenje vrši se sa granulacijom 24, a fino sa granulacijom 40 što je vrlo neobično za dosadašnji sistem brušenja, a postiže se zahvaljujući većem pritisku i velikoj rotaciji brusnog prstena. Pritisak se kontinuirano nadzire stalnim mjerenjem temperature poda te informira o točnom vremenu izmjene brusnog sredstva.

Trajnost brusnog papira procjenjuje se na oko 50m2 a koriste se već poznati materijali kao što su korund ili cirkon što cijenu brusnog sredstva čini povoljnom. Weasel samostalno prepoznaje pomoću lasera kordinate prostorija, izračunava savršeno brušenje, sam se upravlja i nadzire, mjeri brusni pritisak na podlogu, kontrolira temperaturu.

Zahvaljujući snažnom industrijskom usisavaču postupak brušenja odvija se gotovo bez prašine te je završno čišćenje smanjeno na minimum.

k20-janser-2-300.jpgKomunikaciju s ¸¸high Tech majstorom¨ – parketarom, ostvaruje preko  PDA uređaja- malog džepnog računala. PDA informira o aktualnom stanju na udaljenosti do 300m a ujedno služi i kao daljinski upravljač s kojim se upravlja aktivnostima i procesima. Na samom početku brušenja pali se preko PDA a na kraju radnog dana svi relevantni podaci, mjere prostorije, površinski učinak ,radni procesi su memorini na PDA.

Ukupna težina stroja iznosi 110 kg, rastavlja se u pet dijelova gdje ni jedan nije teži od 30kg što ga čini jednostavnim za transport čak i u malom automobilu te se kasnije bez problema može sastaviti u stanu ili na gradilištu.

Tehnički podaci:

– poluautomatski brusni robot
– upravljanje pomoću procesora – plansko upravljanje pomoću lasera
– prepoznavanje prostorije i opsluživanje robota isključivo preko PDA –
posebno usisavanja prašine pomoću finih filtera i ugrađenih HEPA filtera 99,995%

Količina zraka: 190 m3/h
Brzina: 5,6 m/min
Ukupna težina: 110 kg, rastavljanje u 5 pojedinačnih dijelova
Max.težina pojedinačnih dijelova: 30 kg
Težina industrijskog usisavača 13 kg
Ukupna dužina: 112 cm
Ukupna širina: 38 cm
Ukp.visina uklj.usisavač 112 cm
Snaga brusnog motora: 2,2 kW
Snaga vučnog motora: 0,09 kW
Napon: 230V
Smanjenje troškova 50-75%
Učinak brušenja 80-100 m2 / 8 h

Janser d.o.o.