Glodalica za saniranje RGP 80-8E

Renoviranje, saniranje i moderniziranje zanimljivi su segmenti tržišta koji su u porastu:

Zub vremena nagriza zidove i podove. Ovdje se ljušti obloga balkona, ondje istrošena podna obloga čeka zamjenu, staroj fasadi nedostaje suvremena toplinska izolacija, u kupaoni već dugo nedostaju nove keramičke pločice, zid od neožbukanog betona prljav je i dotrajao…
Ali prije nego što je moguće novo presvlačenje ili nanošenje nove obloge, treba ukloniti „stare obloge“. Nosiva podloga uvjet je za dugotrajno izdržljiv i optički atraktivan nanos. Za ove radove PROTOOL je sad izradio asortiman strojeva za saniranje s RGP 80-8 E i nudi kompaktan priručni uređaj za obradu zidova, stropova i podova.

k-18-alago-2-250.gifStroj

Glodalica za saniranje RGP 80-8 E opremljena je jakim motorom od 750 vati. Stabilizacijska elektronika s tahogeneratorom i pod opterećenjem drži brzinu vrtnje u prethodno izabranom području. Pored regulirane brzine vrtnje, elektronika dodatno nudi meki zalet i štiti motor od preopterećenja.

Naročito kod definiranog skidanja gornjih slojeva na fasadama ili podovima, od prednosti je točno namještanje dubine glodanja ili brušenja pomoću vodećeg stola. Time se može izbjeći oštećenje položenih hasura, povećava se ravnost i kvaliteta obrađene površine.

k-18-alago-1-300.gifAlatne glave

Usklađeno s tvrdoćom, žilavošću i debljinom sloja obloga za skidanje, PROTOOL nudi različite alatne glave, koje se po izboru, kao rješenje problema, mogu montirati na alatno vreteno:

  •  glodala u šiljastom i plosnatom obliku, idealna za skidanje žbuke, ostataka ljepila, zaštitnih premaza …
  • dijamantne ploče različitih veziva za tvrdi stari beton, abrazivni svježi beton, epoksidne smole, estrih …
  • ploče od tvrdog metala za uklanjanje elastičnih obloga, zaštitnih premaza, lateks i  uljnih boja, za obradu gipsa i poroznog betona …

Za zaštitu od vibracija alatne su glave odvojene preko prigušivanja vibracija. Dodatna ručka „Vibrastopp“ s poliuretanskim plaštom dodatno prigušuje vibracije. Tako se štite šake i ruke poslužioca.

Ne bez odsisavanja prašine

Odsisni pokrov i priključak za odsisavanje prašine nezaobilazni su kod glodanja i brušenja. Posebno fina prašina, koja nastaje kod obrade čestica pijeska sa sadržajem kvarca (silicijev dioksid u obliku koji prodire u pluća), štetna je po zdravlje. Djelotvorno odsisavanje za to prikladnim uređajem stoga se jako preporučuje. Međutim, važno je da odsisavanje nije samo zaštitna mjera za korisnika. S djelotvornim odsisavanjem prašine povećava se učinak skidanja na alatima, produljuje se trajnost i smanjuje se potreban rad na kasnijem čišćenju.

Tehnički podaci glodalice za saniranje RGP 80-8 E

  • Nazivna primljena snaga 750 vati
  • Brzina vrtnje promjenljiva 1800-5000 0/minmin
  • Promjer alata 80 mm
  • Priključak za odsis prašine 36 mm
  • Težina 3,7 kg

Alago d.o.o.