Popratna grijanja za zaštitu od smrzavanja

Vodeća svjetska tvrtka Tyco-Raychem u području popratnih grijanja, zahvaljujući visokoj kvaliteti proizvoda, velikom iskustvu te naprednim tehnologijama garantira pouzdanost, dugovječnost, te rad bez potrebe za održavanjem u sljedećim primjenama popratnih grijanja:

elgri-02-200.jpgSprečavanje smrzavanja vode u žljebovima i olucima

Samoregulirajuća grijaća traka GM-2X snage 36W/m u hladnoj vodi, tj. 18W/m u hladnom zraku kod 0oC u kombinaciji sa kontrolno upravljačkom jedinicom EMDR-10 sprečava smrzavanje vode u žljebovima i olucima. Pomoću senzora vlage i senzora temperature, kontrolna jedinica uključuje grijaće trake samo kada je u žlijebu voda, a temperatura oko točke smrzavanja. Na taj se način ostvaruje do 70 % uštede energije.

Prednosti: jednostrano napajanje, nema ovjesnog pribora, jednostavna montaža, otpornost na UV zrake, atmosferilije.

elgri-01-200.jpgOtapanje snijega i leda na rampama, stepenicama i prilaznim putevima
Samoregulirajuća grijaća traka EM2-XR snage 90W/m kod 0oC u kombinaciji sa kontrolno upravljačkom jedinicom VIA-DU-20 sprečava smrzavanje i otapa snijeg na rampama, stepenicama i prilaznim putevima. Pomoću senzora vlage i temperature tla, kontrolna jedinica uključuje grijaće trake samo kada je na tlu vlaga ili snijeg, te kada je temperatura tla oko točke smrzavanja. Na taj se način ostvaruje znatna ušteda energije.

Prednosti: jednostrano napajanje, robusna izvedba, visoki nivo kvalitete, dug vijek trajanja.

elgri-00-200.jpgZaštita hidrantskih cjevovoda od smrzavanja
Samoregulirajuće grijaće trake snage 10W/m, 18W/m, 26W/m, te 31W/m kod 0oC u kombinaciji s termostatom AT-TS-13 učinkovito štite cjevovode u garažama, negrijanim prostorijama, na krovovima (chileri) od smrzavanja. ..

Prednosti: jednostrano napajanje, polaganje na cjevovode bez omatanja, jednostavna montaža, nema opasnosti od pregrijavanja i pregaranja, može se križati, (npr. na ventilima ), dug vijek trajanja.

Trace Tek
Upozoravajući sustav za otkrivanje curenja cjevovoda i spremnika. Sustav ujedno i locira točno mjesto puknuća, tj. curenja. Služi za otkrivanje curenja vode, nafte, organskih otapala.

Najčešća primjena: muzeji, arhive, kompjutorske i serverske dvorane, spremnici, naftovodi, …

Prednosti: jednostavan, pouzdan i brz sustav otkrivanja i lociranja curenja i na taj način sprečavanja velikih posljedica poplava, gubitaka u naftovodima kao  i sprečavanje zagađenja okoliša.

Elgri d.o.o.