Seljački pod

Idući u korak s trendovima u ponudi drvenih podova-parketa iz Spačvinog širokog asortimana izdvajamo hrastov masivni pod, tzv. seljački pod. To su parketne daske velikih dimenzija s perom i utorom.
Spačva  proizvodi seljački pod iz slavonskog hrasta  poznatog i cijenjenog u cijelom svijetu, kao i iz jasena. Debljina ove vrste poda je 20mm, širina 100-180 mm i dužina 500-2400 mm. Izrađuje se  bez skošenja, te sa dva ili četiri skošenja (fazne) u slijedećim kvalitetama: natur, rustik I, rustik II, rustik M i rustik D. Seljački pod nudi se brušen, no s ciljem prilagođavanja tržišnim uvjetima- zahtjevima kupca, i kao gotov proizvod površinski obrađen uljima na prirodnoj bazi, u nijansama: natur, dimljeni hrast, bijela, orah, mahagonij. Nanošenje ulja radi se u jednom ili više slojeva, već prema želji kupca.

k-14-t-spacva-1-p230.jpgPostoji nekoliko načina postavljanja ove vrste poda: lijepljenje na podlogu; na OSB ploču koja se najprije lijepi i tipla vijcima na cementni estrih, a parketne daske se na nju lijepe i pričvršćuju vijcima u utoru ili na drvenu konstrukciju na koju se parketne daske pričvršćuju vijcima.
Osim seljačkog poda navedenih dimenzija Spačva nudi i male kvadrove ovog tipa poda. Podopolagači mogu kombiniranjem takvih kvadrova postići razne izglede poda.
Trenutno Spačva proizvede 7000-10.000 m2 seljačkog poda mjesečno, od čega se najveći dio izvozi i to na zapadnoeuropsko tržište.
U planu je povećanje ove proizvodnje, te će se uskoro investirati u novu liniju za proizvodnju. Isto tako, s ciljem uklapanja u zapadnoeuropske trendove uskoro će početi proizvodnja četkanog seljačkog poda (rustikalnijeg izgleda) i seljačkog poda u debljini 14 mm.

Spačva d.d.