Nova pila za podopolagače- Exact PS-140

Nova revolucionarna pila Exact PS-140 za podopolagače, sve se više pojavljuje na tržištu.
Pomoću nje je moguće s lakoćom rezati pločaste materijale. Za ovu kružnu pilu veliki interes su pokazali podopolagači u cijeloj Europi, a uveliko se primjenjuje pri polaganju i repariranju parketa, laminata, pločica i linoleuma kao i sličnih fleksibilnih podnih obloga.
PS-140 je kružna pila sa elektromotorom od 400 W i 4000 o/min.

Posebne karakteristike su:

Rukovanje jednom rukom:
Zahvaljujući tankom dizajnu kućišta motora, pila dobro i sigurno leži u ruci. Prekidač za paljenje i gašenje pokreće se palcem i kažiprstom, a pri tom se ne umanjuje mogućnost ugodnog rukovanja niti se gubi na preciznosti reza. S težinom od samo 1000 g ovo je najlakša pila koja se pojavila na tržištu a i pri radu je smanjena pojava umora.

Usisavanje prašine:
Kako je list pile pokriven, moguće je direktno usisavanje prašine pomoću svakog uobičajenog usisavača.
Prednosti: Radna okolina ostaje čista, prašina opasna po zdravlje se ne inhalira, a vijek trajanja pile je dugotrajan.

Kontinuirano podešavanje dubine reza:
Dubina reza podešava se kontinuirano od 0-14 mm. Stoga je na podu pojednostavljeno rezanje. Stol i radna ploča nisu potrebni. Izradak se ne može savijati ili lomiti, s obzirom da je potpuno polegnut.

Smanjeno vibriranje:
Materijali namjenjeni za rezanje učvršćeni su između donje ploče pile i radne površine. U tom slučaju smanjeno je vibriranje, a i rubovi izradka su glatki i čisti.

Izrezivanje:
PS-140 pila nezamjenjiva je pri izrezivanju otvora za utičnice, ventilacijskih otvora, ili pri izmjeni parketnih ili laminatnih daščica. Jednostavno uranja u materijal. Više nije potrebno bušenje bušilicom, a ne postoji opasnost od zarezivanja betona ispod podne obloge (kontinuirano podešavanje dubine reza).

Koji se materijali mogu rezati ?
S obzirom na to da pila PS-140 ima maksimalnu dubinu reza od 0-14 mm, široki je izbor materijala koji se mogu njome obrađivati. Između ostalih to su sljedeće podne obloge: laminat, MDF, keramičke pločice, linoleum, aluminijske pločice, aluminijske i mesingane šine i dr.

  1. Izrezivanje otvora za utičnice – nije potrebno prethodno bušenje bušilicom.
  2. Snaga motora od 40 W garantira brzo rezanje najtvrđih materijal.

Rukovanje jednom rukom – pila leži dobro i sigurno u ruci.Područje primjene pile PS- 140 je veliko.

Poseban pribor za rezanje linoleuma:

  1. Vodilica
  2. Ravnalo
  3. Rezač traka za PVC i linoleum:

Idealno rješenje za rezanje traka širine od 0-350 mm

Janser d.o.o.