Kako otkloniti zagađivače iz zraka?

Većim izborom materijala određujete buduću klimu. Posebno, ako za dizajn interijera, koristite nove gips vlaknaste ploče koje aktivno vežu zagađivače iz zraka te time doprinosite zdravijem životnom okolišu.

Mnoge kemijske tvari aktiviraju alergije i danas. Oboljeli imaju samo jednu priliku: Izbjegavanje zagađenih mjesta. Ako je nečiji vlastiti dom takvo mjesto, to je veliki problem. U budućnosti, zdravstveni rizik za mnoge koji pate od alergija, međutim, može se poboljšati: zahvaljujući novim elementima suhe gradnje koji ujedno služe i kao aktivni filter za onečišćene tvari iz zraka.

Svi koji planiraju modernizaciju vlastitog doma, isplativom investicijom u graditeljska rješenja za čisti zrak FERMACELL greenline mogu učiniti dobro svojem zdravlju. S FERMACELL greenline linijom mnogobrojne prednosti FERMACELL gipsvlaknaste ploče proširuju se za još jednu atraktivnu komponentu. Ta zdrava ploča aktivno poboljšava zrak u prostoriji te tako povećava kvalitetu stanovanja i života.

fer

Za ispunjavanje sve strožih zahtjeva zdravog stanovanja, uporaba materijala s malo štetnih tvari neizostavna je. Ali što činiti sa štetnim tvarima koje su u svakodnevnici ušle u vlastita četiri zida i u zrak? Mnogi su već čuli za formaldehid – sigurno najpoznatiji od svih aldehida. U prošlosti je taj spoj često bio zaslužan za negativne naslove. Formaldehid je tvar koja je otrovna u velikim koncentracijama i koju je često moguće dokazati u interijerima. Posljedica mogu biti teška oštećenja zdravlja. Ali i drugi aldehidi i takozvani ketoni, poznati pod kraticom VOCs (hlapljivi organski spojevi), mogu utjecati na čovjekovo blagostanje.

Djelovanje FERMACELL greenline:

– Površine ploča u tvornici se premazuju aktivnom tvari na bazi keratina.
– Djelovanje FERMACELL greenline proizvoda temelji se na ekološkom prirodnom načelu, točnije rečeno snazi čišćenja ovčje vune.
– Prirodnim procesom se nepovratno kemijski vežu i razgrađuju štetne tvari, a onemogućava se ponovno stvaranje štetne tvari.
– FERMACELL greenline funkcionira i ispod površinskih obloga, a najbolji je ispod difuzijski otvorenih premaza i zidnih obloga.
– Naravno da FERMACELL greenline i nakon vezanja štetnih tvari ostaje biološki preporučljiv

Fermacell greenline ploče odlikuju se visokim stupnjem stabilnosti, vatrootporne su, pružaju odličnu toplinsku izolaciju, te štite od buke kao i klasične Fermacell gipsane ploče. Također je i postavljanje istovjetno ostavljanju standardnih gipsanih ploča pričvršćivanjem na podkonstrukciju od metala ili drva bez upotrebe posebnih alata.

FERMACELL u socijalnim institucijama

Odgovorna gradnja za ljude

Mnogi zaposlenici u uredima žale se na glavobolje ili alergijske reakcije na koži. Uzrok tome nije samo loš zrak, već i građevinski materijali, namještaj i tepisi koji oslobađaju štetne tvari. Tome se još pridružuju i drugi iz radnih stolova, monitora, pisača i uređaja za kopiranje. Dodavanjem kemijskih sredstava za miris i dezinfekciju u vodu za ovlaživanje klima uređaji povećavaju sadržaj štetnih tvari u uredskom zraku.

U pomoć stiže održiva gradnja s FERMACELL greenline proizvodima. Ako se kod gradnje ureda ugradi na velikim površinama, FERMACELL greenline može čišćenjem zraka dati dragocjeni doprinos radnoj atmosferi te umanjiti izostanke s posla uslijed bolesti. Svejedno je nalazi li se izvor štetnih tvari već u prostoriji, dolazi li onamo iz proizvodnih ili skladišnih prostorija ili ga unose zaposlenici.

Nije samo zrak u stanovima i uredskim prostorijama zagađen štetnim tvarima, već su pogođeni i mnogi dječji vrtići i škole. Bilo da se radi o maloj djeci ili o starijem školskom uzrastu – djeca i mladi upravo u toj fazi razvoja trebaju optimalne uvjete za učenje.

Kvaliteta učionica direktno utječe na kvalitetno učenje. U tom kontekstu od sve je veće važnosti ekološka i zdravstveno orijentirana gradnja.

FERMACELLOVE gipsvlaknaste ploče, a u još većoj mjeri FERMACELL greenline pridonose dobroj kvaliteti zraka u prostoriji, a time i zdravom okruženju za učenje.

FERMACELL greenline se osobito u sobama za pacijente može pobrinuti za vrlo kvalitetan zrak i bolje osjećanje, a time može pridonijeti ozdravljenju pacijenata. Loš zrak u bolnici izazvan je plinovitim štetnim tvarima kao što su isparavanja iz građevinskih materijala, podnih obloga, izolacijskih materijala ili tehničkih uređaja. Te štetne tvari mogu izazvati reakcije preosjetljivosti.

FERMACELL za udobno stanovanje:
Zdrava gradnja s proizvodima s malo zračenja i štetnih tvari
Optimalna zvučna izolacija za mir i dobro susjedstvo
Velika stabilnost i sigurnost od potresa za solidno stanovanje
Stabilan temelj za veću slobodu uređenja
Sigurnost za vlažne prostorije s FERMACELL
Powerpanel proizvodima za wellness i veselo kupanje
Najbolja zaštita od požara uz FERMACELL za maksimalnu sigurnost

Fermacell GmbH