Interijeri Zadro- otvorene police u interijeru

Nekada su otvorene police stajale u posebnim prostorijama te su služile isključivo za pospremanje knjiga, a danas se taj trend polica proširio na cjelokupno uređenje interijera, pa su one  osim u uredima, prisutne gotovo u svim prostorijama kuće, vile ili stana. Zbog nedovoljno mjesta u prostorijama police su postale multifunkcionalne, pa se tako kombiniraju u predsobljima, kuhinjama, dnevnim boravcima, spavaćim sobama i slično i odabirom prostora mjenjaju svoju namjenu.

Izrada namještaja po mjeri opet igra veliku ulogu u uređenju interijera jer ispunjava zahtjeve svih prostora, te zadovoljava potrebe i želje naših kupaca. Veličina i izgled, te sastav materijala polica ovise od stila interijera u kome se nalaze i od osobnosti onoga tko u tom interijeru živi.

Kod planiranja uređenja interijera u koji bi željeli smjestiti police ili otvorene elemente, treba obratiti pažnju na više detalja. Jedan od njih je mjesto odabira. Za to često nedostaje prostora pa je idelno iskoristiti neki slobodan kutak, neiskorišteni zid ili prostor ispod stepenica. Otvoreni elementi često služe i kao pregradni zid za odvajanje prostorija.

Police u kuhinji

Otvorene police u kuhinji, danas su vrlo popularne u modernim interijerima. Bilo da se radi o policama koje su sastavni dio kuhinje ili su naknadno dodane, ovaj element učinit će svako uređenje kuhinje  posebnom i personaliziranom. Od tanjura, začina, i raznih drugih detalja svaka od tih sitnica, estetski podiže izgled kuhinje. Kuhinja koja je povezana s dnevnim boravkom te tako vidljiva, može idealno poslužiti i za odlaganje knjiga.

zdBiblioteka – police za knjige

Blagavaonica je odličan prostor za kućnu biblioteku. Police za knjige mogu se izraditi u kombinaciji sa staklom. Element kao kombinacija vitrine i biblioteke odlično upotpunjavaju prostor u kojem se nalaze.

Biblioteke danas mogu naći svoje mjesto i u spavaćim sobama. One se izrađuju u obliku polica i mogu  se montirati na različitim mjestima u sobi.

U dječjim sobama zbog odlaganja školskih knjiga police su nužne. Dimenzije tih polica ne trebaju biti velike i zavise od veličine prostora. Istaknute knjige u prostoriji kreiraju poseban ambijent i dodatno oplemenjuju prostor.

Police ili otvoreni elementi mogu se postaviti i u kupaonicu, za odlaganje ručnika i svega ostaloga što jedna moderna kupaonica treba sadržavati.

dr

Materijali

Za izradu polica koriste se razni materijali poput iverice, stakla, metala, panel ploča, medijapana, ovisno za koju namjenu služe. Najefektnije djeluju kada se kombiniraju dva ili više materijala.

Prilikom odabira materijala i boja otvorenih elemenata i polica, kombinacijom različitih materijala npr. staklo i drvo postiže se dodatni efekt i usklađenost prostora s drugim vrstama i bojama namještaja. Kombinacija je puno, a ako dozvolite našim dizajnerima da se poigraju s Vašim prostorom bit ćete i više nego zadovoljni.

Iverica se dobiva prešanjem piljevine koja se dodatno može oplemeniti furnirom. Uporaba iverala nešto je šira s obzirom da je riječ o oplemenjenoj verziji iverice dobivene presvlačenjem materijala tankom folijom u boji. Ovo je odličan izbor kada je cijena primarna u odabiru materijala. MDF je  kratica od engleske riječi koja označava srednju gustoću drvene građe, napravljena je lijepljenjem najsitnijih dijelova drveta koji gotovo imaju izgled brašna te se pokriva furnirom ili bojanjem, a odlikuju ga čvrstoća i dobra obradivost. Prednost lakiranog medijapana je što se oštećena površina može pobrusiti i prelakirati, čime je ovaj materijal pogodan promjeni boje i oblika. Ipak, on je vrlo težak u usporedbi s drugim materijalima, ne podnosi dobro vodu i može se prelomiti.

Kako je mjesec prosinac mjesec darivanja, tako Vas i mi, sve svoje klijente darujemo s 30% popusta na izradu kuhinja po mjeri od Acrila.

Interijeri Zadro d.o.o.